Cineastul Roman Polanski revine în Elveţia, la Festivalul de film de la Locarno

Roman Polanski la 25 mai, 2013 în Cannes, France
Roman Polanski la 25 mai, 2013 în Cannes, France (Pascal Le Segretain / Getty Images)

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de film de la Locarno din Elveţia îl are ca invitat de onoare pe regizorul franco-polonez Roman Polanski, au informat sâmbătă organizatorii evenimentului, potrivit Mediafax.

Celebrul regizor va primi un premiu special şi va susţine cu această ocazie un curs de cinema pentru tinerii regizori, dezvăluind din experienţa sa bogată. Organizatorii evenimentului, citaţi de lepoint.fr au anunţat că la acest curs poate participa şi publicul.

Carlo Chatrian, directorul artistic al evenimentului, şi-a arătat bucuria de a-l avea pe Roman Polanski la festival: "Sunt cum nu se poate mai mândru că Polanski a acceptat să participe la iniţiativele de formare ale festivalului".

Polanski a fost anchetat de poliţia americană încă din anul 1977 pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu o minoră, fiind arestat în 2009 la Zurich, unde urma sa primească un premiu. În anul 2010, regizorul a fost eliberat, întrucât autorităţile elveţiene au decis să nu îl extrădeze.

Postul elveţian de televiziune RTS, care prezintă programe pentru audienţa francofonă, a difuzat un interviu sâmbătă cu cineastul Roman Polanski, în care acesta a amintit de perioada când se afla în arest la domiciliu în cunoscuta staţiune de schi Gstaad din Elveţia.

Mărturia tuturor oamenilor din jur mi-a uşurat foarte mult această perioadă, mai ales a oamenilor din Gstaad, care mi-au arătat toată simpatia lor", a afirmat Polanski la postul Tv RTS, menţionând că doreşte să descopere Festivalul de film de la Locarno, unde se vor afla toţi prietenii săi regizori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură