Cine va fi noul procuror şef adjunct la DIICOT. Raluca Prună s-a decis

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ioana Bogdana Albani este la un pas să devină procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pe o perioadă de trei ani. Alegerea i-a aparţinut ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care a înaintat marţi propunerea sa Consiliului Superior al Magistraturii.

"Doamna procuror Albani îndeplineşte cerinţele de vechime în funcţia de procuror, prevăzute de art.54 alin.1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv de minimum 10 ani în funcţia de procuror.

În desemnarea propunerii, ministrul Justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înfiinţare, precum şi experienţa profesională şi îndeplinirea criteriilor de integritate", transmite Ministerul Justiţiei.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul DIICOT, Ioana Bogdana Albani a absolvit, în iunie 2008, Colegiul Superior de Securitate Naţională - Academia Naţională de Informaţii.

Ianuarie 2007: Training formator /Analiza Informaţiilor/model european, organizator MAI în cooperare cu National Centre for policing excellence /CENTREX/UK.

Noiembrie 2006: Master în Dreptul informaţiilor şi securităţii private, la Universitatea Ecologică Bucureşti.

Noiembrie-decembrie 2003, Sofia, Bulgaria: Stability Pact Iniţiative for SEE for Combating trafficking in human beings, ICMPD, formator domeniul "Tehnici speciale de investigare în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane".

Noiembrie 1996: Licenţiată în drept, Academia Alexandru Ioan Cuza, Bucureşti, absolventă a Facultăţii de drept din cadrul Universităţii Independente Titu Maiorescu din Bucureşti.

Pentru mai multe detalii despre CV-ul Ioanei Bogdana Albani intraţi aici.