Cine a câştigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie de anul acesta a fost câştigat de profesorul de origine scoţiană Angus Deaton.
Angus Deaton
Angus Deaton (youtube.com)

Angus Deaton a câştigat prestigiosul premiu pentru analiza sa privind consumul, sărăcia şi bunăstarea, a anunţat luni Comitetul Nobel, citat de Agerpres.

Născut în Edinburgh (Scoţia), Angus Deaton, în vârstă de 69 de ani, care este din 1983 ani profesor de economie la Universitatea Princeton, SUA, va fi recompensat pentru contribuţiile sale cu un premiul în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (aproximativ 855.000 de euro) în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la 10 decembrie la Stockholm.

"Pentru a pune la punct o politică economică destinată promovării bunăstării şi reducerii sărăciei, trebuie mai întâi să înţelegem alegerile individuale de consum. Mai mult decât oricine, Angus Deaton a extins această înţelegere", a explicat Comitetul Nobel.

Premiul Nobel pentru economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură