Cinci ţări europene cer mai multă putere din partea UE pentru a combate frauda fiscală

Monedă euro
Monedă euro (Sean Gallup / Getty Images)

Miniştrii de Finanţe din Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi Republica Cehă, au cerut mai multă putere din partea Uniunii Europene pentru a combate frauda fiscală, conform site-ului de ştiri Novinite.

Cei cinci miniştri de Finanţe s-au întâlnit luni la Viena, susţine Reuters. Bulgaria a fost reprezentată de ministrul Finanţelor Vladislav Goranov.

În timpul întâlnirii, ministrul austriac al Finanţelor Hans Jörg Schelling a susţinut că sistemul de TVA existent trebuie să fie schimbat.

El a anunţat că se aşteaptă ca aproximativ 10 ţări să susţină iniţiativa lansată de Austria şi Republica Cehă în urmă cu şase luni.

Miniştrii Finanţelor au cerut o modificare a Articolului 395 din Directiva 2006/112/EC care permite un mecanism de taxare inversă pentru toate tranzacţiile care depăşesc o anumită valoare.

Miniştrii de Finanţe din cele cinci ţări din centrul şi estul Europei doresc ca firma sau compania care cumpără produsele să fie responsabilă pentru TVA, adaugă Novinite.

În timpul întâlnirii de luni, Goranov a exprimat suportul Bulgariei pentru toate măsurile ce urmăresc să combată frauda în sistemul de TVA, adăugând că Sofia este pregătită să susţină orice iniţiativă în discuţiile cu Comisia Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe