Cinci suspecţi arestaţi în Germania în legătură cu atacurile din Paris. Ulterior eliberaţi

Poliţia germană a arestat în apropierea oraşului Aachen cinci persoane suspectate că ar fi avut legătură cu atacurile din Paris. Toţi cei 5 sunt cetăţeni străini.
Poliţia păzeşte o clădire din Alsdorf, în apropierea oraşului german Aachen, unde au fost arestate câteva persoane suspectate că ar avea legătura cu atacurile din Paris.
Poliţia păzeşte o clădire din Alsdorf, în apropierea oraşului german Aachen, unde au fost arestate câteva persoane suspectate că ar avea legătura cu atacurile din Paris. (Captură Foto)

UPDATE: Persoanele arestate au fost eliberate ulterior de poliţia germană.

***

Două femei şi un bărbat au fost arestaţi în Alsdorf, o localitate mică situată în apropierea oraşului german Aachen. Într-un incident separat, conform rapoartelor, alte două persoane au fost arestate ulterior tot în apropiere de Aachen.

Surse ale poliţiei au declarat că arestările au fost făcute vizând atacurile din Paris din 13 noiembrie, în care au murit 132 de oameni.

“Am primit anumite indicii că una dintre persoanele căutate în legătură cu evenimentele din Paris se afla în jurisdicţia noastră”, a declarat un oficial al poliţiei. Unităţi speciale au fost trimise pentru a desfăşura operaţiunea.

Poliţia a confirmat că toţi cei arestaţi sunt cetăţeni străini, susţine Deutsche Welle.

Identităţile şi naţionalităţile exacte ale primelor 3 persoane arestate nu au fost dezvăluite, dar poliţia din întreaga Europă desfăşoară o masivă operaţiune de urmărire a lui Salah Abdeslam, fratele unuia dintre sinucigaşii cu bombă din Paris. Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a petrecut cel puţin câteva zile în Germania în luna septembrie.

Operaţiune continuă

Aachen este un oraş universitar cu o populaţie de 250.000 de locuitori şi se află situat în apropierea graniţei germane cu Olanda şi Belgia. Oraşul se află la doar 160 km est de capitala belgiană Bruxelles, unde, cel puţin aparent, ar fi fost organizate atacurile din Paris.

Poliţia a declarat că investigaţiile sunt încă în desfăşurare şi prin urmare nu se pot divulga alte detalii în acest moment.

Jihadist francez implicat în organizarea atacurilor

Conform agenţiei de ştiri AFP, poliţia franceză l-a identificat pe jihadistul francez Fabien Clain ca fiind responsabil de producerea înregistrării audio în care grupul Statul Islamic şi-ar fi asumat răspunderea pentru atacurile din Paris.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani este cunoscut în rândul reţelelor islamiste radicale din oraşul sudic francez Toulouse şi a fost condamnat în 2009 pentru recrutarea de jihadişti.

Aparent, Clain ar fi plecat spre Siria după ispăşirea pedepsei sale de 5 ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe