Cinci supermarketuri din Berlin au primit mai multe cutii de banane pline cu cocaină

.
. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Poliţia din Berlin a descoperit, în cursul săptămânii trecute, o mare eroare ”de logistică” a traficanţilor de droguri. Cinci supermarketuri din capitala germaniei au primit mai multe cutii pline cu banane ce acopereau o cantitate mare de cocaină, a notat Reuters.

Cutiile de carton descoperite de staff-ul supermarketurilor adăposteau un total de 140 de kilograme de cocaină. Neobişnuitul conţinut a fost descoperit luni, la scurt timp după ce cutiile cu fructe au fost scoase la vânzare, conform autorităţilor germane.

Aceasta a fost cea mai mare captură de cocaină din Berlin a ultimilor 15 ani iar preţul de pe piaţa neagră a acesteia s-ar fi ridicat la aproximativ 6 milioane de euro, a mai spus oficialii poliţiei.

”Am fost bineînţeles surprinşi. Nu ştim unde a fost greşeala în lanţul de transport al infractorilor”, a precizat ofiţerul de poliţie senior Olaf Schremm, şeful departamentului de investigaţii anti drog local.

Cutiile de banane, parte a unui lot de 1,134 de cutii, au fost aduse pe vas din Columbia în portul din oraşul Hamburg şi apoi distribuite către un vânzător de fructe din Berlin. Cocaina a fost găsită în şapte dintre cutiile de acest fel, mai precizat Schremm.

La sosirea în portul german, cutiile cu pricina au fost mai apoi distribuite către cinci supermarketuri din zona Berlinului. Agenţii responsabili de investigaţie au menţionat că destinaţia dorită a cutiilor este încă incertă.

Ofiţerii mascaţi purtând veste anti glonţ au prezentat cutiile capturate reprezentanţilor media. Cocaina va fi depozitată şi eventual distrusă.

Contrabanda cu droguri pe rutele maritime dintre America de Sud şi Europa este ceva frecvent. Este foarte dificil să verifici miile de containere ce sunt depozitate o perioadă scurtă de timp în portul din Hamburg, au mai explicat poliţişti.

Autorităţile germane au mai precizat că pentru traficul de droguri contrabandiştii folosesc cel mai des curieratul paravion pentru a importa cocaină decât folosesc vapoarele. În 2012 , anchetatorii au confiscat în total, 1,26 tone de cocaină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe