Cinci "super-produse" împotriva cancerului de sân

(photos.com)

Este adevărat că în ziua de azi auzim foarte puţin despre profilaxia cancerului şi că nu sunt prea mulţi cei care acordă o atenţie suficientă unor asemenea lucruri. Cu toate acestea, tot de ce avem nevoie pentru a preveni boala, se află, de obicei, la îndemână. Spre exemplu, cercetătorii de la City of Hope Cancer Center din Los Angeles au descoperit cinci "super-produse" care sunt perfect accesibile şi care pot preveni cancerul de sân.

În prezent, în circumstanţele unei poziţii dominante a organismelor modificate genetic (OMG-uri), a poluării mediului, modificării stilului de viaţă şi altor tendinţe negative, incidenta multor boli cronice şi de cancer este în creştere permanentă. Una dintre cele mai bune metode de prevenire a cancerului, este să-ţi întăreşti corpul folosind formula nutriţională a super-produselor selectate recent de către oamenii de ştiinţă americani.

Cercetătorii de la City of Hope Cancer Center (Los Angeles, CA) au oferit pe site-ul instituţiei lor o modalitate simplă şi ”gustoasă” de profilaxie a cancerului. Savanţii au identificat cinci produse specifice care posedă avantaje evidente în lupta împotriva cancerului. Mai mult decât atât, majoritatea lor sunt disponibile pe tot parcursul anului în magazinele alimentare. Care sunt aceste produse?

Ciupercile. Ciuperci albe (champignon) pot încetini dezvoltarea cancerului de sân prin controlarea unei enzime specifice ale corpului - aromataza. Aromataza este proteina necesară pentru sinteza estrogenilor. Aceasta stimulează dezvoltarea formaţiunilor canceroase ale glandei mamare, iar ciupercile pot ajuta la stoparea creşterii celulelor canceroase.

Afinele. Compuşii din afine inhibă eficient dezvoltarea celulelor canceroase. Oamenii de ştiinţă au descoperit ca afinele reduc dimensiunea tumorilor existente şi blochează răspândirea cancerului de sân triplu negativ.

Rodiile. Rodiile posedă substanţe unice, care, la fel ca ciupercile, inhibă aromataza şi sunt eficiente în aproximativ 70% de cancer mamar. După ce au studiat 10 componente din rodii ce conţin elagitanin, cercetătorii au înţeles că aceşti compuşi naturali pot preveni cu succes formarea tumorilor maligne în glandele mamare. În special, urolitin - B inhibă în mod semnificativ creşterea celulelor canceroase.

Scorţişoara. Scorţişoara blochează o proteină care este responsabilă de angiogeneză (dezvoltarea vaselor tumorilor), descurajând alimentarea tumorilor cu substanţele necesare. Acest blocaj al fluxului sanguin previne dezvoltarea şi supravieţuirea tumorii.

Extractul din seminţe de struguri. Compuşii ce se găsesc în seminţele de struguri, au, de asemenea, acţiuni anti-aromatază. În plus, extractul seminţelor de struguri blochează acţiunea altei proteine responsabile de stimularea răspândirii celulelor canceroase.