Cinci jurnalişti ruşi au fost opriţi să intre pe teritoriul R. Moldova

Preşedinţia R. Moldova susţine că refuzul primirii în ţară a jurnaliştilor ruşi ar fi o nouă provocare din partea guvernării faţă de Rusia precum şi o îngrădire vădită a accesului jurnaliştilor la informaţie.
(Getty Images)

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră nu au permis jurnaliştilor ruşi de la posturile de televiziune „NTV” şi „Rossia1” accesul pe teritoriul Republicii Moldova deoarece aceştia nu ar fi întrunit condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Potrivit Preşedinţiei, jurnaliştii ar fi avut preconizate interviuri cu Igor Dodon.

„Cinci cetăţeni ai Federaţiei Ruse, care s-au prezentat ca fiind două echipe de jurnalişti, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. În ambele cazuri, scopul vizitei în ţară nu a putut fi justificat”, a confirmat pentru tv8.md serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră care a mai precizat că jurnaliştii s-au întors la Moscova cu o altă cursă de pe Aeroportul din Chişinău.

Într-un comentariu, Preşedinţia R. Moldova a condamnat categoric acţiunile Poliţiei de Frontieră calificându-le „drept o nouă provocare din partea guvernării faţă de partenerul nostru, Federaţia Rusă, precum şi o îngrădire vădită a accesului jurnaliştilor la informaţie”.