Cinci întrebări delicate pentru Carmen Dan după conferinţa în care "a fugit" de presă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, va fi obligată să răspundă unor întrebări delicate ridicate de USR în cadrul Comisiei de apărare din Parlament.
Carmen Dan
Carmen Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România a reacţionat luni, pe pagina sa de Facebook, după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, "a fugit" de întrebările presei la conferinţa susţinută pe tema incidentelor violente din Piaţa Victoriei.

Vă prezentăm mai jos postarea USR:

"Carmen Dan a fugit de la conferinţa de presă de ieri ca să nu răspundă la întrebările jurnaliştilor. Va fi obligată să răspundă, mâine, în faţa Comisiei de apărare din Parlament.

1. De ce şi-a întrerupt concediul şi a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influenţat în niciun fel în intervenţia jandarmeriei?

2. Unităţile teritoriale ale jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la Bucureşti a unităţilor din Dolj şi Prahova şi alte 2 judeţe. Dacă da, de ce?

3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje în orice formă, cu Cazan, Şindile, Paraschiv? Dacă da, care e conţinutul acestora?

4. S-a întrunit, chiar şi informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis?

5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului şi de ce dacă informaţiile de la serviciile de informaţii erau doar generalităţi?

USR cere declasificarea de urgenţă a raportului prezentat de Carmen Dan, în termen de 24 de ore, în caz contrar va ataca decizia în instanţă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne