CIA a ajutat la dejucarea unui atac terorist în Rusia

Kremlinul a declarat că informaţii oferite de CIA au ajutat la prevenirea unui atac terorist în Sankt Petersburg.
Logo-ul CIA văzut la sediul agenţiei americane în Langley,  Virginia, SUA.
Logo-ul CIA văzut la sediul agenţiei americane în Langley, Virginia, SUA. (Getty Images*)

Kremlinul a publicat o declaraţie pe website-ul său, potrivit căreia preşedintele rus Vladimir Putin l-a sunat duminică pe omologul său american Donald Trump ca să-i mulţumească pentru informaţiile furnizate de CIA.

Declaraţia mai precizează că agenţiile ruse de aplicare a legii au arestat potenţiali terorişti care au plănuit un atac asupra Catedralei Kazanski din Sankt Petersburg şi alte locuri populare din oraş.

“Preşedintele rus i-a mulţumit colegului său american pentru informaţiile transmise de CIA, care au ajutat la arestarea unui grup de terorişti care pregăteau producă explozii la Catedrala Kazanski din St. Petersburg şi la alte locuri aglomerate din oraş”, a afirmat Kremlinul.

În plus, în declaraţie se mai menţionează că Putin l-a rugat pe Trump să transmită mulţumirile sale ofiţerilor CIA care au colectat informaţiile, adăugând că Rusia va face la fel dacă ar primi vreodată orice informaţie privind atacuri plănuite împotriva Statelor Unite.

Nu a existat o confirmare imediată din partea autorităţilor americane că ar fi împărtăşit informaţii cu oficiali ruşi, însă secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a postat pe Twitter o confirmare că cei doi şefi de stat au discutat duminică.

În urmă cu câteva zile, mass media rusă a afirmat că Serviciul Federal rus pentru Securitate a arestat susţinători ai grupului jihadist Statul Islamic care plănuiau un atac. Identităţile lor nu au fost dezvăluite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe