Chris Froome, acuzat de dopaj Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI)

"Tratez cu foarte mare seriozitate poziţia mea de lider în acest sport. UCI are absolut dreptul de a examina rezultatele testelor şi, împreună cu echipa, voi furniza orice informaţie necesară" - Chris Froome.
Rutierul britanic Chris Froome.
Rutierul britanic Chris Froome. (DAVID STOCKMAN / AFP / Getty Images)

Britanicul Chris Froome de la 'UCI proteam Team Sky' a fost depistat pozitiv cu ocazia ediţiei din acest an a Turului Ciclist al Spaniei desfăşurată în luna septembrie. În urma unui control efectuat pe 7 septembrie de Fundaţia antidoping pentru ciclism (CADF), organism independent mandatat de CIO, în eşantionul recoltat celui mai titrat ciclist al momentului a fost identificată o concentraţie ridicată de salbutamol.

"Este bine cunoscut faptul că sufăr de astm şi ştiu exact care sunt regulile. Utilizez un inhalator pentru a ţine sub control simptomele..Astmul meu s-a agravat în La Vuelta, aşa că am urmat sfatul medicului echipei, de a creşte doza mea de salbutamol. Ca întotdeauna, am avut cea mai mare grijă să mă asigur că nu am folosit mai mult decât doza admisă..", a mărturisit cvadruplul câştigător al Turului Franţei, potrivit cotidianului 'The Guardian'.

Froome a fost notificat de către Uniunea Ciclistă Internaţională pe 20 septembrie despre rezultatul testului.

Forul internaţional a anunţat totodată că "prezenţa unei substanţe specifice precum salbutamolul într-un eşantion nu antrenează impunerea unei suspendări provizorii obligatorii împotriva ciclistului", iar "în această fază a procedurilor, UCI nu va mai face niciun alt comentariu legat de acest caz".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport