Chişinău şi alte şapte centre raionale protestează "pentru a scoate ţara din captivitate"

Moldovenii protestează din nou duminică 29 noiembrie. Protestele vor fi organizate, de data aceasta, nu numai în Chişinău, ci şi în alte şapte centre raionale.
Protest de amploare la Chişinău, 29 noiembrie 2015
Protest de amploare la Chişinău, 29 noiembrie 2015 (Epoch Times România)

UPDATE. Deşi timpul era mai urât decât la Chişinău oamenii au ieşit în număr destul de mare la protestul din oraşul Orhei. Jurnalistul Constantin Cheianu a menţionat că erau aproximativ 400 de oameni din Orhei şi raioanele învecinate. Potrivit jurnalistului, „a avut loc un incident, fiind deconectat curentul electric. După ce oamenii au mers în faţa primăriei şi au protestat, energia electrică a fost conectată şi protestul a putut continua”.

La Soroca vreamea a fost mai dură un pic, acolo a nins, ne-a mărturisit Andrei Năstate, preşedintele Platformei DA. Acesta a declarat pentru reporterul Epoch Times România că „oamenii sunt destul de motivaţi, fiind prezenţi în număr de aproximativ 500 de persoane.

Fiind întrebat dacă vor continua să stea corturile în faţa Guvernului şi după protestul din 29 noiembrie, Năstase ne-a relatat că „vor fi scoase doar cele de vară în care nu mai stă nimeni deja, vom păstra corturile de iarnă, dar vor rămâne atâţia oameni câţi vor fi necesari pentru colectarea de semnături pentru referendun, sau organizarea altor activităţi, pichetări etc. Oraşul Demnităţii va rămâne într-o altă formă decât cea iniţială”.

* * *

UPDATE. În jur de 10.000 de oamenii protestează în faţa Guvernului, a declarat, pentru Epoch Times, unul dintre organizatorii manifestaţiei. Zona este înţesată de forţe de ordine.

* * *

Protestul de la Soroca va începe la ora 10:00, acţiunile de la Orhei se vor desfăşura la ora 11:00, evenimentul de la Căuşeni are loc la ora 12:00, iar la Chişinău, Bălţi, Hânceşti, Cahul şi Ungheni oamenii sunt aşteptaţi la ora 13:00, au anunţat organizatorii, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”.

„Manifestaţia va fi una care ne va apropia esenţial de obiectivul major - scoaterea ţării din captivitate şi eliminarea oligarhiei criminale. A venit timpul ca cetăţenii Moldovei să se manifeste plenar”, a declarat anterior reprezentantul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Vasile Năstase, citat de Jurnal.md.

Platforma Civică DA a organizat mai multe proteste de amploare: la 5 aprilie, 3 mai, 7 iunie, 6 septembrie şi 4 octombrie, iar începând cu 6 septembrie, manifestanţii au instalat câteva sute de corturi în faţa Guvernului, dându-i numele de Oraşul Demnităţii continuând să protesteze înă acum non-stop în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe