Chişinău: Percheziţii la Direcţiile educaţie, tineret şi sport într-un dosar de corupţie

„Corupţia ucide”, foto simbol
„Corupţia ucide”, foto simbol (facebook.com / Părinţi Solidari)

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au organizat luni, 22 iulie, zece percheziţii la toate Direcţiile educaţie, tineret şi sport din Chişinău, cu excepţia celei din sectorul Ciocana. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, acţiunile sunt desfăşurate într-un dosar de corupţie care vizează „otkaturile” pentru achiziţiile publice.

Mai mult decât atât, Starinschi a precizat că dosarul a demarat după ce o fostă şefă a DETS (Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport) a depus un denunţ, în care era vorba despre faptul că i s-ar fi propus bani pentru a desemna câştigător un agent economic.

„O parte din bani deja au fost transmişi şi noi am documentat această transmitere. Acum facem percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite, în automobile şi birouri. De asemenea, facem ridicări de acte de la mai multe DETS”, a precizat reprezentanta CNA pentru Ziarul de Gardă.

În acest context, fondatoarea Asociaţiei Obşteşti „Părinţi Solidari”, Ala Revenco, a amintit că atunci când vorbea de faptul că funcţionarii de la direcţiile de educaţie la propriu fură banii copiilor prin achiziţii aranjate, anume la astfel de scheme s-a referit.

„Chiar dacă le spuneam în faţă şefilor de sectoare că noi le vedem mahinaţiile şi schemele, aceştia păreau puţin deranjaţi de vorbele noastre. Sperăm acum că anumite persoane cel puţin să doarmă câteva nopţi în izolatorul CNA-ului... căci reieşind din cazurile anterioare, cam cu asta se terminau toate descinderile...”, a scris Ala Revenco pe contul său de Facebook.

Amintim că în toamna anului 2016, scandalul alimentelor alterate puse zilnic pe masă copiilor din şcoli şi grădiniţe i-a adus pe mai mulţi părinţi la şedinţa primăriei. Aceştia au venit cu un poster pe care scria „Corupţia ucide viitorul”, încercând să-şi exprime indignarea vizavi de atitudinea autorităţilor faţă de copiii din grădiniţe. Asta după ce fosta şefă DGETS Tatiana Tverdohleb a afirmat că nu ar fi implicată în acest scandal, că ea nu ar fi ştiut nimic despre acţiunile direcţiilor de pe sectoare şi că ea nu este vinovată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe