Chirilă, în prag de protest: Apa roade stânca în timp şi tot apa e puternică în cantităţi mari

Românii trebuie să fie mai solidari ca oricând împotriva unui clan mafiot de proporţii care confiscă ţara asta şi să iasă în stradă, căci apa roade stânca în timp şi apa e puternică în cantităţi mari, transmite Tudor Chirilă.
Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

Românii ar trebui să iasă în stradă pentru a da un semnal clar că nu sunt dispuşi să accepte o lume în care valoarea nu mai contează deloc, transmite pe Facebook Tudor Chirilă, în preajma mega-protestului pentru Justiţie anunţat sâmbătă în Capitală. Potrivit lui Chirilă, prin numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, „Dragnea şi PSD au reuşit performanţa de a reduce la zero semnificaţia şi conţinutul funcţiei de prim-ministru în România”.

„Arhetipul incompetenţei este deja marcă înregistrată a PSD. Cred că e important să ne gândim că vom avea o ţară în care nu va mai conta dacă copiii noştri vor căuta excelenţa, dacă vor vrea să înveţe ca să urce treaptă după treaptă în diverse ierarhii profesionale.

Cred că mâine mai ales pentru asta lumea trebuie să iasă în stradă: ca să dea un semnal clar (mai ales prin număr) că nu este dispusă să accepte o lume în care valoarea să nu mai conteze absolut deloc. În condiţiile date însuşi Ministerul Educaţiei ar trebui desfiinţat. Nu prea mai are vreun rost”, transmite artistul.

În contextul în care Iohannis a acceptat propunerea PSD de numire a Vasilicăi-Viorica Dăncilă pe postul lăsat vacant de Tudose, Chirilă consideră că preşedintele nu putea să facă altceva, căci „a doua numire ar fi urmărit aceleaşi obiective, adică obedienţa faţă de Dragnea, plus că de-abia aşteptau să-l suspende” şi transmite că românii n-ar trebui să mai aştepte politicieni providenţiali care să-i salveze ci să fie solidari împotriva clanului mafiot care ne conduce.

„Eu însă nu am o problemă prea mare cu Iohannis, dacă e sau nu de partea protestelor, pentru că - am mai spus-o - nu văd de ce avem nevoie de un “tătuc” care să ne confirme aşteptările. Nu mă poate dezamăgi faptul că Iohannis ar abandona cauza statului de drept. Nu am aşteptări. De treizeci de ani ştim bine că cetăţenii României sunt singuri în faţa politicienilor, ştim sigur că niciodată nu s-a urmărit decât agenda de furăciune a clanurilor politice care şi-au dat mâna mereu în subteran, departe de ochii noştri. Nu văd de ce trebuie să-l transformăm pe preşedinte într-un tată care să ne dea voie sau să ne sprijine să ne căutăm destinul într-un altfel de ţară (chiar dacă ar trebui s-o facă). L-am criticat mereu în repetate rânduri pe Iohannis, poate că e preocupat de tot felul de calcule sau mai vrea un mandat, dar cred că nu avea ce face iar noi tre’ să ne vedem de treabă, nu să fim dezamăgiţi.

Plus că nu ne-a dat chiar aşa multe motive să-l bănuim de blat cu corupţii. Să nu uităm că s-a dus peste ei la guvern în februarie anul trecut şi că postacii de seviciu îi numeau pe cei din stradă “iohanişti”. Eu cred că nu avem nevoie de nimeni ca să vociferăm nemulţumirile noastre şi cred că lumea trebuie să fie mai solidară ca oricând împotriva unui clan mafiot de proporţii care confiscă ţara asta. Adică încerc să fac un apel la solidaritate şi nu la tot felul de scenarii sau energie cheltuită în direcţii aiurea.”

Potrivit lui Chirilă, suntem singuri şi trebuie să facem ceea ce ţine de noi, respectiv să ieşim în stradă împotriva corupţiei şi incompetenţei.

„Să repetăm: Suntem singuri. Suntem singuri. Suntem singuri. Şi (...) ieşim în stradă împotriva corupţiei, pentru justiţie şi împotriva incompetenţei. Pentru că nu e vorba doar de nişte inteligenţi care sunt corupţi, ci, mai grav, despre nişte incompetenţi care sunt corupţi şi care nu mai ştiu ce să facă (vezi Codul fiscal ) ca să salveze aparenţele unei guvernări dezastruoase şi să umple golurile financiare pe care le lasă promisiunile lor electorale neacoperite.

PS. Şi mai cred că ar fi bine ca lumea să nu-şi creeze mari aşteptări de la acest protest pentru că e evident că frica lor de puşcărie e mai mare decât frica lor de oamenii din stradă. Numai să nu uităm că apa roade stânca în timp şi că tot apa e puternică în cantităţi mari, scrie artistul pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne