Chirica, război total cu şeful publicaţiei care a scris că fiul său de 11 luni şi-a luat proprietate de 250.000 de euro

Mihai Chirica
Mihai Chirica (Facebook)

La scurt timp după ce Reporter IS a dezvăluit că bebeluşul de 11 luni al lui Mihai Chirica a devenit proprietar, alături de bunica sa pensionară, al unei proprietăţi de 250.000 euro, primarul Iaşului a lansat un atac dur la adresa editorului coordonator al publicaţiei, Gabriel Gachi, pe care îl acuză că este un "bolşevic mascat în slujitor al democraţiei, un şantajist lipsit de scrupule".

Cum la data tranzacţiei, în august 2018, băiatul lui Chirica avea doar 11 luni, mama primarului a achiziţionat proprietatea în calitate de curator pentru cel mic.

La întrebarea de unde provin aceşti bani, Silvia Chirica a susţinut că a făcut economii din pensia sa, care cumulată cu cea a soţului ar atinge suma de 500 de euro. Potrivit publicaţiei citate, dacă facem însă un calcul simplu, 250.000 de euro dintr-o pensie lunară de 500 euro ar putea fi economisiţi punând lunar deoparte cei 500 euro timp de aproape 42 de ani. Vedeţi investigaţia aici.

Reacţia dură din partea lui Chirica

Domnule Gabriel Gachi,

Trăiam cu speranţa că nu voi scrie niciodată aceste rânduri, dar ultimele dumneavoastră acţiuni – prin care v-aţi confirmat definitiv reputaţia de şantajist lipsit de scrupule – m-au obligat să o fac. Şi să vă dezvălui adevărata faţă!

Iată ce trebuie să ştie ieşenii despre pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi – adică despre bolşevicul mascat în slujitor al democraţiei:

1. Încă de când am preluat funcţia de primar interimar aţi încercat, prin diferite metode de presiune, să mă faceţi să girez afacerile dumneavoastră, permiţându-vă instalarea unor chioşcuri în centrul oraşului, dar am refuzat tocmai din cauza modului în care aţi pus problema.

2. Tot de la începutul mandatului, verificând situaţia patrimoniului Municipiului Iaşi, am descoperit că aţi primit în mod ilegal un apartament din fondul locativ al Primăriei, prin falsificarea grosolană a unor acte. Drept urmare, v-am cerut să eliberaţi imediat locuinţa pentru ca aceasta să ajungă la ieşenii care au nevoie cu adevărat de o casă şi, pe cale de consecinţă, v-am chemat în instanţă.

3. De mai mult timp am aflat că, dând dovadă de o completă lipsă de etică, aţi solicitat şi primit diferite plăţi de la fostul primar atât pentru „protecţie” în fiţuica pe care o deţineţi, cât şi pentru a întreţine războiul acestuia cu diferite instituţii de presă, cu anumiţi adversari politici şi nu numai. Bineînţeles, e vorba exclusiv de bani negri şi de „articole” pe măsură.

4. De asemenea, ştiu de multă vreme că aveţi obiceiul murdar de a şantaja patronii unor firme din Iaşi, cerându-le diverse sume pentru a nu-i ponegri în fiţuica dumneavoastră.

5. Cu toate că înverşunarea împotriva mea nu m-a deranjat în niciun fel, ba chiar mi-a trezit deseori râsul, situaţia s-a schimbat radical în momentul în care aţi început să-mi hărţuiţi familia şi prietenii. Iată faptele care vă deconspiră ca pe un anchetator bolşevic, interesat nu de adevăr, ci de răzbunare şi parvenire!

a. Aţi început cu soacra mea, susţinând, în ciuda evidenţei şi fără niciun fel de probe, că locuinţa deţinută de ea la Târgu Neamţ îmi aparţine, deşi ştiaţi foarte bine că mama soţiei mele posedă de 22 de ani o firmă de succes, care a ajuns la o cifră de afaceri de 2 milioane de euro anual!

b. Aţi continuat cu fratele meu, minţind că firma lui îmi aparţine, deşi afacerea funcţionează de 12 ani, perioadă în care nu a înregistrat datorii la stat.

c. Mi-aţi acuzat apoi soţia că foloseşte un autoturism de lux, de parcă făcuse cine ştie ce crimă! Vă încredinţez, domnule Gachi, că maşina a fost achiziţionată din bani cinstiţi, adică din muncă şi nu din practicarea şantajului!

d. Aţi dat buzna în curtea părinţilor viceprimarului Gabriel Harabagiu din comuna Războieni, şicanând nişte oameni care munceau în grădină şi cerându-le să vă arate unde au ascuns palatele pline cu bogăţii, care nu există decât în imaginaţia dumneavoastră bolnavă.

e. Mai recent şi extrem de grav, aţi hărţuit-o pe propria mea mamă, interogând-o ca un securist şi întrebând-o cum de îşi permite să-şi ajute copiii şi nepoţii!

Deşi nu am trecut în revistă decât foarte puţine din acţiunile reprobabile la care v-aţi dedat în ultimii doi ani, sunt sigur că ieşenii pot trage foarte uşor concluzia că sunteţi un om de nimic, plin de ură şi de venin, care – în numele libertăţii presei pentru care s-au sacrificat atâţia tineri – este capabil să scornească orice minciună doar pentru a-şi umple buzunarele. Să vă fie ruşine!

Vă anunţ că nu vă voi mai pronunţa numele decât în faţa instanţelor de judecată!

Replica lui Gabriel Gachi

Mihai Chirica a dat drumul la armata de trolli. Merge în continuare pe mâna BZI, ai căror patroni au interese patrimoniale directe în Primăria Iaşi. Ne despart galaxii de civilizaţie.

Citiţi ancheta din REPORTER. Disperarea lui Chirica îl face să pună pumnul în gură libertăţii de expresie. Este un instinct de supravieţuire al unor brute. În Rusia au pus droguri în apartamentul unui ziarist, reţeta clasică acolo. În Iaşi, suntem decredebilizati de-a valma, pe principiul deturnării atenţiei prin agresivitate, nu prin argumente.

Chirica foloseşte propriul organ de presă, 7est, al unui individ care a intrat în faliment şi n-a plătit 3 ani chiriile la 60 de amplasamente din oraş, dar şi-a rezervat alte 20 de amplasamente în continuare. Acesta este tupeul de baron local cu organul de presă la îndemână. Aşa se întâmplă în România de 30 de ani.

Pentru jignirile şi calomniile sale, îl voi da în judecată pe Mihai Chirică. Astăzi va fi scrisă plângerea. Acesta e alt subiect, îl vom analiza aşa cum trebuie la momentul potrivit.

Anchetele REPORTER sunt temeinice şi scrise responsabil. Nu suntem infailibili, dar am câştigat toate procesele până acum. Pentru că raţiunea învinge. Gândiţi liber, analizaţi faptele şi dezbăraţi-vă de miza politică. Nu ne interesează.

Mihai Chirica şi-a luat o nouă proprietate cu 250.000 de euro pe numele unui copil de 1 an. Anterior, i-au donat bani unchiul, soacra, naşul. În episodul 2 vom face o dezvăluire asurzitoare: legăturile dintre Mihai Chirica, 100.000 de euro şi patrimoniul oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne