Chirica: Imaginea României e praf! Bătaia din Piaţa Victoriei confirmă că PSD e succesorul de drept al PCR

Violenţele care au avut loc în Piaţa Victoriei remontează teoria că PSD este succesorul fostului Partid Comunist, a opinat primarul Mihai Chiria, fost social-democrat exclus din Partidul după un conflict deschis cu Liviu Dragnea.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea trebuie să răspundă după violenţele din Piaţa Victoriei, a transmis, în cadrul unui interviu acordat Agerpres, primarul Iaşului, Mihai Chirica.

"Am ajuns, din păcate, şi vorbesc în calitate de cetăţean al acestei ţări, în cea mai penibilă situaţie din 1992 şi până în prezent. Imaginea României este praf. De la mineriadă, bătaia jandarmilor din Piaţa Victoriei vine să remonteze o teorie care a dominat foarte mult spectrul politic românesc şi internaţional: că PSD este succesorul de drept al fostului partid comunist, că foloseşte aceleaşi soluţii în ceea ce priveşte guvernarea bazată pe autocraţie, forţă şi represiune, şi nu are nici cea mai mică legătură cu istoria acestui popor, cu identitatea naţională şi necesitatea de a-şi întări statutul de stat european, şi că nu face decât să slujească interesele personale sau de familie ale unor lideri vremelnici care nu au făcut decât să distrugă tot în jurul lor.

Din punctul meu de vedere, până la pasul înainte, înapoi, lateral, de tot afară din partid, domnul Dragnea trebuie să răspundă la câteva întrebări esenţiale pentru România de astăzai. Cui folosesc bastoanele date în cap demonstranţilor şi gazele lacrimogene, statului de drept sau statului paralel? Cui folosesc aceste ieşiri absolut ridicole pe care le-a avut jandarmeria faţă de populaţia nevinovată a României, în condiţiile în care noi peste patru luni preluăm preşedinţia Comisiei Europene? Mergem cu gaze lacrimogene şi jandarmi să preluăm această preşedinţie? Cum reuşim noi să gestionăm nişte teme de politică europeană, cum ar fi brexitul, în calitate de preşedinte al Comisiei Europene, în sensul în care noi nu reuşim să gestionăm nici capacitatea de a întări democraţia în România şi reacţionăm violent împotriva unor oameni care demonstrează paşnic?", a declarat Mihai Chirica.

Primarul a precizat că nu ştie dacă ţara noastră riscă să piardă sau nu preşedinţia CE în 2019, dar că încep să fie puse anumite semne de întrebare.

"Cu siguranţă se discută la nivelul Parlamentului European dacă România are capacitatea să guverneze timp de şase luni de zile destinul acestui continent, în cea mai mare parte a lui. Pierderea preşedinţiei nu ar face decât să fie o premisă a eliminării României din UE. Nu ştiu dacă este necesar în momentul de faţă. Nu dăm foc la o comunitate pentru o guvernare absolut eronată, ci dimpotrivă, încercăm să găsim rezolvare. Cred că va fi o predare de mandat din partea Austriei către România sub premisa unor condiţii, adică temele grele care vizează, pe de o parte, politica ieşirii Marii Britanii din UE, respectiv, reaşezarea din punct de vedere economic a Europei în relaţiile cu celelalte continente nu va rămâne la îndemâna deciziei României până când România prin guvernul său actual sau altul nu va arăta că are capacitatea să gestioneze destinele a peste 500 de locuitori, în condiţiile în care nu reuşeşte să gestioneze destinele celor aproape 17 milioane de oameni care au mai rămas în momentul de faţă în ţară", a punctat Mihai Chirica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne