Chirica îl contrazice pe Dragnea: PSD e în spatele protestelor de la Cotroceni. Iohannis nu e capul răutăţilor

Cunoscut pentru opiniile sale aflate la antipozii liniei trasate de Liviu Dragnea, Mihai Chirică este de părere că în spatele protestelor de la Cotroceni sunt membri de partid ai PSD organizaţi de PSD, lucru pe care Dragnea l-a tot negat în spaţiul public.
Mihai Chirica
Mihai Chirica (Facebook)

În spatele spatele protestului de la Palatul Cotroceni se află PSD, atâta vreme cât acolo se protestează "în numele şi pentru partidul social-democraţilor", a declarat duminică, într-un interviu acordat digi24.ro, deja celebrul primar social-democrat al Iaşului, Mihai Chirica. Declaraţiile edilului vin în contextul în care Liviu Dragnea a negat în repetate rânduri că PSD ar fi implicat în organizarea protestelor de la Cotroceni.

"Cred că da, atâta timp cât se manifestă în numele şi pentru PSD sunt convins că trebuie să fie membri de partid ai PSD, organizaţi de către PSD şi e şi normal să fie aşa. Aşa cum şi în partea cealaltă au fost şi oameni din partide politice”, a declarat Chirica, întrebat dacă acele contramanifestaţii de la Bucureşti sunt organizate de PSD.

Întrebat dacă este de părere că preşedintele Klaus Iohannis este în spatele protestelor din Piaţa Victoriei, aşa cum a afirmat Dragnea, şi e „capul răutăţilor”, Chirica a negat:

„Nu cred şi vă spun şi de ce nu cred. Sunt două curente care s-au născut în această perioadă: demiterea Guvernului sau demisia Guvernului motivat de o sincopă în actul de guvernare şi demiterea preşedintelui sau demisia preşedintelui motivat de, eu stiu, interferenţa pe care a avut-o în spaţiul public când s-a coborât între manifestanţi. Eu cred că niciuna dintre cele două teze nu sunt necesare României în momentul de faţă, prezenţa Guvernului dar şi a preşedintelui în funcţiile pe care le deţin este absolut firească”, a conchis Mihai Chirica.

În cadrul aceluiaşi interviu, Chirica s-a declarat nemulţumit de cum conduce Dragnea PSD-ul şi a opinat că şeful său a pus în pericol partidul.