Chirica, către Dăncilă: Nu suntem în talciocul de la Videle / Cum se vede Moldova din elicopter?

Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a reacţionat după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat să dea socoteală de unde a avut 250.000 de euro, bugetar fiind, să-i ia casă fiului său.

"Cum se vede Moldova din elicopter? Doamna Prim-ministru confundă nişte probleme care ţin de comunitatea ieşeană şi de regiunea Moldovei cu aspecte care ţin de persoana Mihai Chirica. Autostrada, Spitalul Regional de Urgenţe, şoselele ocolitoare, criza din învăţământ, criza din sănătate, satul românesc nu ţin de agenda autorităţii locale, de Primăria Iaşi, nu sunt proiectele lui Mihai Chirica. Investiţiile în Iaşi şi în regiunea Moldovei, în general, nu sunt cerinţele mele, că nu suntem în talciocul de la Videle, ci sunt promisiuni ale PSD şi sunt dezideratele celor circa 5 milioane de români care trăiesc aici! Trenurile iau foc în Moldova, oamenii mor în accidente rutiere, mai mulţi decât în toată Europa, iar premierul vine cu elicopterul în Moldova? Fie el şi privat? Asta este soluţia?", a declarat Chirica.

În acelaşi timp, edilul din Iaşi - fost social-democrat - a invitat-o pe Viorica Dăncilă să-i citească declaraţia de avere:

"Stimată doamnă, citiţi-mi declaraţia de avere. Numai cei care se ocupă de şantaj şi caută alte foloase nu înţeleg şi nu vor să înţeleagă că tot ce am agonisit eu şi familia mea se regăseşte acolo. Ar fi dezonorant pentru domnia voastră dacă v-aţi regăsi într-o asemenea situaţie."

Reaminitm că, aflată într-un turneu electoral în Moldova alături de alţi lideri PSD, şefa PSD i-a dat o replică "neconflictuală" primarului Chirica, care îi adresase la rândul său câteva întrebări incomode prin intermediul unei postări pe Facebook.

"Am să îi răspund domnului primar când va răspunde foarte onest cetăţenilor de la Iaşi, cum a reuşit dânsul ca bugetar să strângă 250.000 de euro pentru o casă pe care a lăsat-o copilului. Când dânsul va răspunde cetăţenilor acestui oraş, îi voi răspunde şi eu domniei sale. Răspunsurile le dau pentru cetăţeni, nu pentru asemenea atacuri care nu-şi au rostul. Eu cred că aşa este corect să acţionăm şi cred că aşa este corect să avem abordarea", a declarat Viorica Dăncilă, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Legat de Autostrada Unirii, autostradă votată în Parlament, şefa PSD susţine că are mai multe variante: "Una ar fi să mergem în CSAT şi să devină autostradă de interes naţional, cu infrastructură critică, astfel încât să putem să începem cât mai repede".

Redăm în continuare postarea lui Chirica la care a făcut referire presa:

Câteva întrebări "ciudate" pentru doamna prim-ministru Viorica Vasilică Dăncilă

Nu cunosc exact scopul principal al vizitei domniei voastre în Capitala Moldovei, dar sper că aţi venit şi pentru a vă lua adio de la votul ieşenilor şi al modovenilor, în general. Cu paşi repezi, mandatul de premier se îndreaptă spre un final falimentar. Lăsaţi în urmă un Iaşi şi o Moldova de care v-aţi bătut permanent joc.

Unde este autostrada promisă şi votată în Parlament, doamnă prim-ministru? Unde este şoseaua de centură? Dar Spitalul Regional de Urgenţă? Unde sunt investiţiile în educaţie şi în sănătate? Ce aţi făcut cu banii (24 de milioane de euro!) pe care i-aţi luat din bugetul Iaşului în ultimii doi ani? Aţi afirmat că aţi scos satul românesc din noroaie, dar câte sate din Moldova aţi vizitat de când sunteţi premier? Ne pleacă tinerii din ţară, din pricina sărăciei, şi vă ocărăsc bătrânii, pentru că i-aţi condamnat la singurătate, doamnă Dăncilă!

Şi, totuşi, eu vă urez bine aţi venit la Iaşi, pentru ca ieşenii să vă admire în toată splendoarea de premier cu zero realizări! Viaţa ne-a arătat că toţi cei care au desconsiderat acest oraş mândru şi această provincie frumoasă şi încărcată de spiritualitate au fost aruncaţi la lada de gunoi a istoriei. Vi-l mai aduceţi aminte pe Liviu Dragnea?! Vremelnici conducători, dar eternă osândă din partea poporului!

Oare cunoaşteţi câte ceva despre cultura şi despre oamenii acestei zone? Aţi aflat că fără sacrificiile Iaşului şi ale moldovenilor, România nu ar fi existat? Cine ştie?... poate că fără jertfa străbunilor noştri aţi fi fost azi doar prim-ministrul republicii Teleorman, vorbind pe insula Belina clanurilor de interlopi. Nu am nicio îndoială că românii au înţeles în cele din urmă cât de mult rău aţi făcut acestei ţări.

Şi, totuşi, eu – ca o gazdă bună - vă urez bine aţi venit la Iaşi! Abia aştept să ne enumeraţi toate proiectele finalizate şi să ne promiteţi alte reuşite măreţe! În luna mai, Liviu Dragnea a procedat la fel, dar nu l-a mai crezut nimeni. Ieşenii nu uită şi nu iartă niciodată, doamnă Dăncilă!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne