China renunţă la găzduirea Cupei Asiei 2023 din cauza pandemiei

Operaţiune de tesatare în masă desfăşurată în oraşul Shanghai - 14 martie 2022.
Operaţiune de tesatare în masă desfăşurată în oraşul Shanghai - 14 martie 2022. (Hector Retamal / AFP via Getty Images)

Din cauza pandemiei de SARS-cov-2, China a renunţat să mai găzduiască Cupa Asiei 2023, care urma să se desfăşoare în zece oraşe chineze anul viitor, a anunţat, sâmbătă, Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC), relatează agenţia de ştiri Anadolu.

Într-o declaraţie, AFC a precizat că a fost informată oficial de către Federaţia Chineză de Fotbal că nu va putea găzdui turneul.

„AFC recunoaşte circumstanţele excepţionale cauzate de pandemia Covid-19, care au dus la renunţarea de către China la drepturile sale de organizare”, se mai arată în comunicat.

China a fost desemnată gazda turneului în cadrul Congresului extraordinar al AFC din Paris, desfăşurat pe 5 iunie 2019.

Reamintim, în acest context, că, la începutul acestei săptămâni, cele mai mari două oraşe din China, Shanghai şi Beijing, au înăsprit restricţiile impuse locuitorilor lor în încercarea de a stopa creşterea numărului cazurilor de COVID-19.

Măsurile draconice impuse cetăţenilor au avut darul să înfurie populaţia şi să o facă să îşi pună întrebări cu privire la legalitatea luptei fără compromisuri cu virusul.

Autorităţile din Shanghai, cel mai populat oraş al Chinei, au lansat o nouă campanie pentru a pune capăt infecţiilor în afara zonelor de carantină până la sfârşitul lunii mai, au declarat persoane familiare cu acest subiect.

Deşi nu a existat niciun anunţ oficial, în weekendul trecut, unii locuitori din cel puţin patru dintre cele 16 districte au primit notificări prin care erau anunţaţi că nu mai pot ieşi din case sau primi livrări. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe