China: Moare înainte să nască pentru că nu avea bani să plătească medicii

(photos.com)

O chinezoaică în vârstă de 28 de ani a murit înainte de a naşte pentru nu avea bani să plătească medicii. Când familia a găsit suma solicitată a fost imposibilă salvarea mamei şi a copilului ei ne-născut. Rudele au protestat în faţa spitalului dar au fost bătute de către poliţie.

Plăteşti în avans dacă vrei să naşti

Se întâmplă în provincia chineză Jiangsu, unde o femeie a murit deoarece medicii nu i-au făcut operaţia de cezariană, aceasta neavând banii necesari. Conform celor relatate de către organizaţia China Aid, femeia cu numele de Cao Xingjuan, în vârstă de 28 de ani, pe 5 octombrie a fost dusă de urgenţă la spital pentru a naşte. Pentru a-i oferi asistenţă, spitalul a cerut însă plata integrală a unei sume de bani pe care familia nu o avea în acel moment.

Ca urmare, a fost luată decizia de a nu i se acorda asistenţă, de a nu o trata în niciun fel atâta timp cât banii nu ajungeau în buzunarele spitalului.

Prea târziu

Familia s-a mobilizat imediat şi ajutată de rude şi prieteni a adunat suma de bani necesară. Dar au trecut mai mult de trei ore. Prea multe. Femeia era de acum în stare critică. Medicii au încercat să intervină cu o cezariană de urgenţă, dar a doua zi au anunţat că atât mama cât şi copilul au murit.

Impunerea tăcerii

Spitalul a încercat să reducă la tăcere ceea ce s-a întâmplat, oferind familiei o recompensă de 2.500 euro, dar familia a refuzat şi a organizat o demonstraţie de protest în faţa spitalului, implicând prietenii şi cunoştinţele. Poliţia a venit la faţa locului, a bătut mai mulţi protestatari ameninţând familia cu confiscarea corpului femeii şi interzicerea înmormântării dacă aceştia nu vor pleca imediat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe