Chichirău, plângeri împotriva lui Şerban Nicolae: "A fost lezată însăşi demnitatea femeii!"

Insultată de Şerban Nicolae în plenul Parlamentului, deputata USR Cosette Chichirău a depus plângere împotriva acestuia la Comisia de disciplină a Senatului şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputata Cosette Chichirău a depus o sesizare disciplinară la Comisia Juridică, de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări a Senatului, împotriva senatorului Şerban Nicolae, pentru afirmaţiile jignitoare publice la adresa sa şi a formulat o petiţie către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru aceleaşi fapte.

Parlamentara USR reaminteşte în plângerile sale că, în timpul dezbaterilor în şedinţa plenară a Camerei Deputaţilor, Şerban Nicolae a făcut afirmaţii repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa sa, însoţite de calificative care puneau la îndoială atât competenţele profesionale, cât şi practicile de igienă.

„Întreg demersul senatorului Şerban Nicolae, care ştia foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăşi demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viaţa publică şi politică, menţinând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiţi să trăim”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, care arată în plângerea către CNCD că prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, ceea ce perpetuează un climat discriminatoriu faţă de femei.

Au fost depuse totodată înscrisuri, documente şi înregistrări care să dovedească acuzaţiile, transmite USR în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Deputata Cosette Chichirău solicită din partea Senatului aplicarea celor mai drastice măsuri disciplinare împotriva senatorului Şerban Nicolae, respectiv aplicarea avertismentului public scris şi interdicţia de a reprezenta Senatul în relaţiile interne şi externe ale acestuia pe o perioadă de 3 luni.

Din partea CNCD, deputata solicită aplicarea unei amenzi contravenţionale şi obligativitatea de a publica în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei.

Reamintim că pe 6 decembrie a.c., parlamentarii USR au protestat în timpul aşa-ziselor dezbateri pe legile Justiţiei, acuzând faptul că amendamentele la un act normativ atât de important pentru ţară sunt adoptate pe repede înainte. Cosette Chichirău, deputat USR, a făcut un live din plen iar dialogul cu Şerban Nicolae a degenerat, social-democratul făcând-o nesimţită, proastă etc.

Redăm parte din dialog:

"De ce nu vă daţi demisia dacă nu vă place procedura?", o mai întreabă Şerban Nicolae pe Chichirău, în timp ce Florin Iordache îi spune "Eu n-am ce vorbi cu tine!"

"Cei care fură sunt prezenţi în Parlament. Hoţii sunt în fruntea Parlamentului. Penalii...", spunea pe live deputata USR, moment în care Şerban Nicolae intervine: "Doamnă, penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită".

Şerban Nicolae: "Da' îşi ia leafa. Aia e bună, leafa aia mărită de Guvernul PSD, e bună leafa şi toate drepturile".

Chichirău: "Da, luaţi-o înapoi".

Şerban Nicoale: "Nu vă e ruşine să încasaţi bani nemunciţi? Nu vă e ruşine să fiţi asistată social?"

Chichirău: "Domnul Şerban Nicoale insultă tot poporul român şi fură împreună cu grupului lui infracţional".

Şerban Nicolae: "Eu n-am furat nimic, doamnă, nu fiţi nesimţită! De ce nu faceţi o plângere penală. Ia scrieţi o plângere penală. Uite, căutaţi-vă un coleg alfabetizat şi faceţi o plângere penală pentru ce am furat eu. Vă rog frumos nu mai râdeţi că e o imagine dezolantă".

Chichirău: "Dvs aţi fost şofer, eu mi-am dat doctoratul în finanţe".

Şerban Nicolae: "Nu, n-am fost niciodată şofer".

Chichirău: "Sunteţi şofer la grupul infracţional organizat".

Şerban Nicolae: "Dvs sunteţi atât de proastă încât e incredibil ce spuneţi. Ia demonstraţi-mi că am fost şofer".

Chichirău: "Avem poze".

Şerban Nicolae: "Poze? CV-ul e în poze? (...)"

Chichirău: "Dvs. aveţi CV? A, că distrugeţi România, că furaţi România bucată cu bucată, ăla e CV-ul dvs. Eu nu înţeleg ce căutaţi aici. De fapt ştiu, dacă vă prinde legea trebuie să scăpaţi de puşcărie, asta căutaţi aici. Grav." (Video cu dialogul integral aici)

"Nu vă hliziţi fasolea inutil la mine, întâi spălaţi-vă pe dinţi, aveţi între dinţi mâncarea aia de deputat", i-a mai spus Şerban Nicolae deputatei.

"Vor să stingă lumina în România pentru că au furat prea mult şi nu vor să meargă la puşcărie!", comentează Chichirău, lansând un apel către cetăţeni să iasă în stradă diseară şi să apere Justiţia, căci opoziţia a făcut ce a putut şi de acum începe rolul Străzii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne