Chanel nu va mai folosi piei de animale exotice

Magazine Chanel în Monaco
Magazine Chanel în Monaco (pixabay)

Chanel nu va mai utiliza piei de animale exotice în colecţiile lor, cum ar fi crocodili şi şerpi, devenind primul brand de lux care ia această decizie, apreciată de apărătorii animalelor.

Marca franceză „nu va mai folosi piei exotice pentru creaţiile viitoare“, adică, crocodil, şarpe, şopârlă şi alele, se anunţă în comunicatul lansat marţi 4 decembrie de brandul de lux.

„Este din ce în ce mai greu să se obţină piei exotice care corespund cerinţelor noastre în materie de etică“, a declarat Chanel în nota sa.

Articolele realizate de Chanel, cum ar fi genţi, haine şi pantofi din piei exotice au fost vândute la preţuri foarte mari până în prezent, ajungând la 10.300 de dolari. Marţi, pe site-ul web de Chanel genţile din piton nu mai erau disponibile spre vânzare.

„Am făcut acest lucru deoarece se poartă, nu pentru că persoanele ne-au impus-o“, a declarat între timp designerul Karl Lagerfeld, potrivit site-ului specializat WWD.

Asociaţia de protecţie a animalelor PETA a aplaudat măsura: „În mod clar, a venit timpul ca toate firmele, cum ar fi Louis Vuitton, să urmeze exemplul Chanel şi să înceapă să utilizeze materiale inovatoare“ în locul pieilor de animale.

Până în prezent, alte branduri de lux, cum ar fi Gucci, Versace, Armani şi Hugo Boss au anunţat că renunţă la utilizarea pieilor de nurcă, vulpe şi iepure, în consens cu consumatori din ce în ce mai sensibili la viaţa animalelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură