CFR Cluj, la un punct distanţă în spatele liderului Ligii I, după victoria cu FC Botoşani (play-off)

Gruparea din Gruia s-a impus la limită în faţa celor de la FC Botoşani, scor final 1-0, rămânând astfel în lupta pentru titlu. Unicul gol al partidei l-a avut ca protagonist pe Ciprian Deac (min. 41 - penalty).
CFR Cluj - FC Botoşani 1-0, în play-off-ul Ligii I la fotbal.
CFR Cluj - FC Botoşani 1-0, în play-off-ul Ligii I la fotbal. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Campioana României se află la un punct în spatele liderului Ligii I, Universitatea Craiova, după victoria cu scorul de 1-0 înregistrată, marţi seara, pe teren propriu, în faţa celor de la FC Botoşani, partidă din cadrul etapei a 9-a a fazei play-off.

Cu Dan Petrescu pe banca tehnică, dar care nu a fost prezent pe teren, locul fiindu-i ţinut de secundul Valeriu Bordeianu, ceferiştii s-au mobilizat exemplar în primul meci de după cazurile de infectare cu coronavirus din lotul său, obţinând maximul de puncte pe Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca.

Unicul gol al întâlnirii a aparţinut lui Ciprian Deac , care a executat fără emoţii un penalty acordat în minutul 41 de centralul Marius Avram (Bucureşti), după o intrare neregulamentară a lui Denis Haruţ asupra lui Michael Pereira.

CFR şi-a mai creat oportunităţi de gol prin acelaşi Ciprian Deac (51), respectiv Andrei Chindriş care a fost aproape de un autogol (56), dar tabela de marcaj a rămas neschimbată până la fluierul de final.

De partea cealaltă, oaspeţii au avut două şanse notabile, prima ratată prin Enriko Papa (21), iar a doua oară prin Marko Dugandzic (90 1).

CFR are încă mari şanse să o detroneze din fruntea clasamentului pe Universitatea Craiova, aflându-se acum la un la un punct distanţă după acest succes.

În tur, CFR s-a impus cu 2-0. În sezonul regulat, FC Botoşani a câştigat acasă cu 2-1, iar CFR s-a impus la Cluj cu 4-1.

De amintit că CFR a avut înaintea acestui duel 26 de cazuri confirmate de coronavirus, 16 jucători şi 10 membri ai staff-ului.

Fotbaliştii Otto Hindrich, Mike Cestor, Dodi Joca, Denis Ciobotariu, Ovidiu Hoban, Luis Aurelio, Cătălin Itu şi Billel Omrani au ieşit negativi, astfel că au putut fi folosiţi în partida cu FC Botoşani.

Alţi 5 jucători, Grzegorz Sandomierski, Cristi Manea, Adrian Păun, Damjan Djokovici şi Lacina Traoré sunt în acest moment pozitivi cu COVID-19.

Au evoluat echipele

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burca, Camora - Chipciu, Bordeianu, Deac - Fica, Rondon, Costache
Rezerve: Rus, cestor, Hoban, Itu, Luis Aurelio, Pereira, Golofca, Petrila, Omrani

Antrenor: Dan Petrescu

Botoşani: Pap - Harut, Chindriş, Seroni, Ţigănaşu - Rodriguez, Papa - Ashkovski, Cîmpanu, Ofosu - Dugandzic

Rezerve: Carlone, Patache, Fili, Keyta, Hristovski, Roman, Holzmann, Hankic, Ed. Florescu

Antrenor: Marius Croitoru

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), Imre-Laszlo Bucşi (Sfântu Gheorghe); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)
Observatori: Nicolae Grigores cu (Timişoara) - CCA, Mircea Călin (Bucureşti) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport