CEx cu suspans! Va lua PSD o decizie politică în scandalul DNA?

În ultima perioadă, CEx-urile s-au ţinut lanţ în PSD, lăsându-se cu decizii grele, precum dărâmarea celui de al doilea Guvern pus de Dragnea. Astăzi, liderii PSD vor avea o nouă întrunire la care vor fi evaluaţi secretarii de stat. DNA-ul ar putea să apară însă şi el pe agenda discuţiilor.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Liderii PSD se întrunesc miercuri într-o nouă şedinţă de Comitet Executiv Naţional (CExN). Deşi principalul subiect aflat pe ordinea de zi este evaluarea secretarilor de stat, nu este exclus ca social-democraţii să "valorifice" ultimul scandal la adresa DNA creat de Vlad Cosma, pentru a lua "o decizie politică".

Reamintim că, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că partidul va formula o poziţie oficială pe tema scandalului iscat de acuzaţiile lansate de Vlad Cosma şi Mihaiela Iorga la adresa DNA şi respectiv a Laurei Codruţa Kovesi. Anterior, şi vicepremierul Paul Stănescu făcuse o declaraţie similară, precizând că "decizia politică" pe tema DNA ar urma să fie luată la CEx-ul de miercuri.

Revenind la declaraţiile lui Dragnea, acesta mai preciza luni că la şedinţa de astăzi nu are de gând "să execute pe nimeni", afirmaţiile sale venind în contextul în care presa a scris că liderul PSD ar pregăti mazilirea unor grei care fie l-au contrazis, fie l-au sprijinit pe Tudose, în fruntea listei negre fiind Niculae Bădălău şi Codrin Ştefănescu.

De asemenea, Dragnea a mai adăugat că Guvernul va propune restructurarea sau comasarea unor instituţii. La rândul său, premierul Viorica Dăncilă anunţa tot luni că nu a discutat despre comasări sau restructurări ale unor instituţii sau agenţii guvernamentale, căci trebuie văzut mai întâi ce implică o astfel de situaţie.

Mai amintim în context, referitor la principala temă oficială a CEx - evaluarea secretarilor de stat, că Hotnews relata recent, citând surse politice, că "zeci de posturi de secretari de stat sunt râvnite de baronii locali din PSD, care au aşteptat zadarnic câteva luni o remaniere la acest nivel."

"Câţiva dintre liderii judeţeni ai partidului sunt iritaţi de faptul că Liviu Dragnea, cel care a numit personal zeci de secretari de stat - mulţi dintre ei din Teleorman - nu e de acord cu schimbarea acestora, potrivit mai multor surse din partid", scria sursa citată, în urmă cu câteva zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne