CEx cu scântei în PSD. Tăriceanu spune adio susţinerii social-democraţilor pentru Cotroceni. Intră în cărţi Firea?

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

UPDATE: În CEx s-a votat ca PSD să meargă cu candidat propriu pentru Cotroceni şi să se mandateze o echipă care să negocieze susţinerea ALDE şi ProRomânia.

* * *

UPDATE: În timpul sedinţei, în cadrul unei discuţii cu Gabriela Firea, Viorica Dăncilă a anunţat că îşi va da demisia dacă PSD nu intră în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

* * *

UPDATE: Liderii PSD veniţi la CEx au evitat răspunsuri directe la întrebările reporterilor, refuzând să îşi exprime opinii personale. Aproape invariabil răspunsul a fost - voi discuta / îmi voi expune opinia în Cex, nu aici în faţa dumneavoastră.

Misterul refuzului liderilor PSD de a da îşi exprimă opinii a fost lămurit în scurt timp de Viorica Dăncilă, care, venită la CEx, a reconfirmat că le-a cerut colegilor săi să-şi exprime opiniile în forurile statuare ale partidului, nu în spaţiul public, afirmând că cei care cred că vor fi apreciaţi dacă ies public cu declaraţii înainte de a le discuta în partid se înşeală, că doar duşmanii vor aprecia asta.

Afirmaţiile premierului vizează, cel mai probabil, şi declaraţiile ministrului Carmen Dan care a demisioant înainte de CEx, opinând în faţa presei că probabil PSD a cedat în faţa lui Iohannis.

"Am avut o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum (referire la 10 august - n.r.). Nu am să cer nimic, nu va fi nevoie să fie un vot, din moment ce mi-am depus mandatul. Plec cu fruntea sus. Nu am ce să îmi reproşez. Conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat să aflu dacă s-au analizat criterii de performanţă, mi s-a spus că nu", a mai afirmat Carmen Dan, citată de ziare.com.

* * *

Liderii PSD se întrunesc, luni, într-un nou CEx la care ar urma să fie aprobată lista remanierilor, după ce premierul Dăncilă a finalizat "evaluarea" activităţii a opt ministere. Printre miniştrii care urmează să plece de la Palatul Victoria se numără Teodor Meleşcanu, la care Tăriceanu a anunţat deja că renunţă, portofoliul acestuia urmând să revină tot ALDE.

Un alt nume intens vehiculat este cel al ministrului de Interne, Carmen Dan, văzută drept o persoană (prea) loială lui Dragnea. Alte nume vehiculate sunt Ecaterina Andronescu, Petre Daea ba chiar şi Daniel Suciu, făcut ministru pe vremea lui Liviu Dragnea şi contracandidat al lui Teodorovici la funcţia de preşedinte executiv al PSD la congresul trecut.

Şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall, are motive de emoţii, căci în interiorul PSD ar exista puternice nemulţumiri la adresa sa din cauza opoziţiei sale faţă de activitatea şi existenţa Sectei Speciale pentru Investigarea magistraţilor. De altfel, presa a relatat că relaţia premierului cu Ana Birchall este extrem de rece, după ce aceasta şi-ar fi informat colegii că nu acceptă secretari de stat din cadrul partidului iar premierul Dăncilă nu a semnat propunerile făcute de ea pentru aceste posturi încă de acum o lună.

Mai amintim în context că, sâmbătă, premierul a declarat la Călăraşi că s-a lucrat în această săptămâna la evaluarea miniştrilor, dar că a fost finalizată doar pe opt ministere.

"După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles, la propunerea primului-ministru", a declarat Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne