CEx cu scandal în PSD. Ciolacu şi Teodorovici au strigat unul la altul în timpul şedinţei (surse)

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Surse din CEx al PSD au declarat pentru Europa Liberă că liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, şi contestatarul său cel mai virulent, Eugen Teodorovici, s-au certat în timpul şedinţei, fostului ministru de Finanţe cerându-i-se să părăsească sala întrucât nu are dreptul de a participa.

„Ciolacu şi Teodorovici au început să strige unul la altul, Teodorovici spunea că are dreptul să stea la şedinţă, iar Ciolacu afirma că nu, că aşa prevede Statutul. Paul Stănescu a intervenit şi i-a spus lui Teodorovici că a avut cu el o discuţie înainte de prezidenţiale şi că i-a promis că este om de onoare şi se va retrage din funcţia de preşedinte executiv dacă se pierd alegerile. Teodorovici i-a replicat că el nu a pierdut alegerile”, au declarat surse din CEx pentru Europa Liberă.

Comitetul Naţional Executiv al PSD a validat miercuri candidatura lui Eugen Teodorovici pentru funcţia de preşedinte al partidului la Congresul care va avea loc sâmbătă.

Anterior, Eugen Teodorovici fusese rugat să părăsească sala unde are loc CEx al PSD, deoarece nu este membru în Comitetul Executiv, potrivit surselor citate.

După această validare în CEx, Eugen Teodorovici şi Marcel Ciolacu sunt contracandidaţi la şefia PSD, iar Congresul în care va fi aleasă noua conducere a a partidului va avea loc sâmbătă.

Anterior şedinţei de miercuri a CEx, senatorul PSD Eugen Teodorovici susţinea că există un document, din partea conducerii partidului, "în care apare foarte clar" că, din cele două candidaturi pentru şefia partidului, să fie acceptată doar una - cea a liderului interimar al formaţiunii - acesta fiind adoptat în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de miercuri.

"Nu ştiu dacă aţi văzut un document transmis către Congres, un desfăşurător, în care apărea foarte clar că, din cele două, să accepte o singură candidatură - cea a domnului Ciolacu şi asta a rezultat ca urmare a deciziilor din CEx-ul de astăzi, din 19. Este o regie foarte clară. Cred că şi Ceauşescu, când şi-a simţit sfârşitul, a făcut la fel, din păcate pentru PSD", a declarat Teodorovici citat de Agerpres.

Contestatar fervent al actualei conduceri interimare a PSD şi contracandidat al lui Marcel Ciolacu la preşedinţia partidului, fostul ministru de Finanţe susţine că "statutul nu mai contează".

"Argumentele care se aduc sunt puerile. Se doreşte cu orice scop ca domnul Ciolacu să ajungă preşedintele acestui partid, din păcate pentru noi, ca să zic aşa, ca stare social-democrată. Stau şi mă gândesc sincer, pentru că ar însemna să iau parte mai departe la această mascaradă, la această regie de prost gust pe care domnul Ciolacu o pune în practică. Am şi întrebat cum este posibil să candidăm împreună pe prevederi statutare total diferite. (...) Este o situaţie neclară, pentru că astăzi, la Tribunalul Bucureşti, în registrul partidelor politice, există o singură conducere", afirmă Teodorovici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne