Cetăţean rus condamnat la 12 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Ucrainei

Un cetăţean rus a fost condamnat la peste 10 ani într-o de închisoare pentru că ar fi strâns informaţii militare secrete în favoarea ucrainenilor.
(Captură Foto)

Un tribunal din vestul Rusiei a condamnat un bărbat la 12 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea serviciului de frontieră al Ucrainei.

Viktor Shur, un cetăţean rus, a fost condamnat miercuri pentru trădare, pentru colectare de informaţii secrete – privind o unitate a Ministerului rus al Apărării – la ordinele serviciul ucrainean de frontieră, a anunţat joi tribunalul regional din Bryansk, într-o declaraţie postată pe Internet.

Shur a fost reţinut de FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, în 9 decembrie 2014 pe când încerca să traverseze graniţa din Ucraina înapoi în Rusia, conform declaraţiei tribunalului.

Bărbatul a pledat vinovat la acuzaţiile de trădare şi colaborare cu serviciile secrete ale unui stat străin, a susţinut tribunalul.

Rusia s-a confruntat cu mai multe cazuri similare de trădare de la izbucnirea conflictului din Ucraina în aprilie 2014.

Luna trecută, un tribunal din Moscova a condamnat un fost angajat al serviciului militar de informaţii la 14 ani de închisoare pentru că a trimis în 2010 o cerere de angajare către o companie de apărare suedeză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe