Cererea de arestarea a lui Şova, pe masa Comisie Juridice. Tăriceanu: Senatul nu e fabrică de trimis la eşafod

Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Cererea de arestare a senatorului Dan Şova înaintată de procurorii DNA a ajuns la Biroul Permanent al Senatului, ulterior urmând să ajungă pe masa Comisiei Juridice pentru un acordarea unui aviz, a anunţat luni şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a subliniat că membrii acestei comisii nu au nicio constrângere de timp pentru soluţionarea acesteia pentru că Senatul nu este "fabrică de trimis la eşafod".

"Comisia Juridică trebuie să analizeze dosarul să îi dea posibilitatea şi domnului Şova să consulte dosarul şi ulterior să formuleze un punct de vedere. Nu ştiu cât timp are nevoie Comisia, dar având în considerare faptul că se cere arestarea unei persoane e o chestiune extrem de serioasă care trebuie tratată la modul cel mai corect, nu cu superficialitate pentru că nu ne jucăm cu libertatea oamenilor, oamenii sunt născuţi liberi şi trebuie să trăiască liberi. Aceasta e cea mai gravă măsură care se poate lua, de restrângere a libertăţii", a precizat şeful Senatului, potrivit B1.ro.

"Sigur că pedeapsa cu închisoare se poate lua când cineva e vinovat. Comisia Juridică trebuie să analizeze cu mare atenţie şi să dea un punct de vedere. Comisia Juridică nu are limită pentru acest lucru, ea trebuie să nu se pripească. Aicea nu e fabrică de trimis la eşafod, ca să fie bine înţeleasă chestiunea", a adăugat Tăriceanu.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat vineri Procurorului General, Tiberiu Niţu, să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul legat de contractele încheiate între casa sa de avocatură şi complexele Turceni şi Rovinari.

Pentru mai multe detalii despre acuzaţiile aduse lui Dan Şova de procurorii DNA intraţi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne