Cerere bombă în dosarul Bombonica. Dragnea vrea rejudecarea dosarului de la zero

În timp ce liderul PSD este în spital - situaţie care l-a împiedicat să se prezinte luni la ÎCCJ - avocaţii lui cer reluarea procesului de la zero.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Apărarea lui Liviu Dragnea precum şi cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus la ÎCCJ cereri în care susţin că decizia instanţei de fond (care a decis ca liderul PSD trebuie să meargă 3 ani şi 6 luni la închisoare) a fost pronunţată de un complet nelegal şi cer rejudecarea dosarului de către un complet de 3 judecători specializat pe cauzele de corupţie, relatează Mediafax.

Mai exact, avocaţii lui Liviu Dragnea şi Toni Neacşu, avocatul Olguţei Şefu (inculpată în dosarul Bombonica) au invocat, la termenul de luni în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegală compunerea completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupţie. Concret, în condiţiile în care procesul a ajuns acum în faza de apel, avocaţii vor practic reluarea procesului de la zero, respectiv rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie. Avocaţii mai susţin şi că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunţat decizia în primă instanţă.

„Trebuie spus că în calitate de avocat am invocat această nulitate absolută în dosarul din apel, pentru clienta mea nu pentru altcineva, şi că am deplină încredere în modul de soluţionare a ei de către completul de judecată investit.

Dacă se va admite acest motiv de apel, soluţia legală este trimiterea cauzei spre rejudecare în fond la un complet de 3 judecători specializat pe judecarea cauzelor de corupţie, legal înfiinţat. Nu ascult încă la zvonurile care spun că la nivelul ICCJ s-a conştientizat de ceva vreme această vulnerabilitate majoră - dată de încălcarea flagrantă de către conducerea administrativă, din nou, a legii de organizare, aşa cum a fost şi cu completele de 5 - şi s-a decis acoperirea ei prin deciziile ce vor fi luate.

Chiar cred că judecătorii supremi nu iau decizii în funcţie de agenda publică ori calendarul alegerilor. Dacă sunt prea naiv vom vedea”, a scris pe Facebook avocatul Adrian Toni Neacşu, apărarea Olguţei Şefu, din dosarul DGASPC.

Reamintim că liderul PSD era aşteptat ieri la Înalta Curte unde urma să fie audiat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC. Dragnea nu s-a prezentat căci doar cu două zile înainte de termen s-a internat brusc într-un spital privat, acuzând dureri de spate. Codrin Ştefănescu a declarat ulterior că liderului PSD i s-a recomandat o operaţie, pe care acesta nu o va face, preferând infiltraţiile, chiar dacă sunt dureroase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne