Cercetătorii israelieni sunt la un pas de a „decoda” amintirile

(Captură Foto)

Se pare că cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au descifrat modul în care creierul uman îşi stochează memoria, o evoluţie în cercetare ce ar putea duce în curând la „decodarea” amintirilor umane pentru stocarea lor digitală.

Lucrând cu şoricei de laborator, cercetătorii au descoperit că toate amintirile au indicatori genetici unici în creier, lucru care poate fi studiat pentru a determina ce tipuri de evenimente a îndurat un subiect. Cercetătorii au declarat revistei New Scientist că au descoperit faptul că animalele stochează amintirile pozitive şi pe cele negative în moduri diferite, dar cu unele similarităţi generale.

Ei intenţionează să folosească descoperirea pentru a înţelege mai bine natura evenimentelor din viaţa reală şi cum afectează ele creierul. Dr. Ami Citri a declarat revistei New Scientist:

„Este foarte nuanţat – putem separa o varietate mare de experienţe diferite. Fiecare amintire care este codată are un aport unic în creier în termeni ai genelor schimbate pentru a realizarea codării”.

Cercetătorii israelieni au precizat că speră ca într-o zi să aplice această tehnologie în medicina legală prin „reanimarea” amintirilor persoanelor decedate recent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință