Cercetător chinez care ar fi modificat genele a 2 bebeluşi dispare în mod misterios

Cercetătorul chinez He Jiankui
Cercetătorul chinez He Jiankui (Getty Images)

He Jiankui, cercetătorul chinez care a şocat comunitatea ştiinţifică afirmând că ar fi folosit o tehnologie de ultimă generaţie de editare a genelor pentru a modifica ADN-ul a doi bebeluşi şi a câtorva embrioni, a dispărut în mod misterios, potrivit Zero Hedge.

Angajatorul lui, Universitatea Sudică de Ştiinţă şi Tehnologie (SUSTC) din Shenzhen, a respins rapoartele care susţin că cercetătorul a fost arestat. O purtătoare de cuvânt a universităţii a refuzat să dea detalii, precizând doar că: “Nu putem răspunde la nicio întrebare privind această problemă acum, dar dacă obţinem informaţii vă vom ţine la curent prin canalele noastre oficiale”.

Potrivit publicaţiei South China Morning Post:

“În weekend[-ul trecut], unele organizaţii media au raportat că omul de ştiinţă a fost adus înapoi în Shenzhen de către preşedintele universităţii. Rapoartele au susţinut că el a fost ţinut sub arest la domiciliu după ce a apărut la cel de-al doilea Summit internaţional privind editarea genomului uman în Hong Kong”.

Cercetătorul a fost numit “Frankenstein din China” după ce săptămâna trecută a publicat un material video pe Youtube în care a susţinut că a editat genele a doi gemeni născuţi în China pentru a bloca o genă asociată cu HIV, deoarece tatăl lor era infectat cu virusul respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe