Cercetător chinez care ar fi modificat genele a 2 bebeluşi dispare în mod misterios

Cercetătorul chinez He Jiankui
Cercetătorul chinez He Jiankui (Getty Images)

He Jiankui, cercetătorul chinez care a şocat comunitatea ştiinţifică afirmând că ar fi folosit o tehnologie de ultimă generaţie de editare a genelor pentru a modifica ADN-ul a doi bebeluşi şi a câtorva embrioni, a dispărut în mod misterios, potrivit Zero Hedge.

Angajatorul lui, Universitatea Sudică de Ştiinţă şi Tehnologie (SUSTC) din Shenzhen, a respins rapoartele care susţin că cercetătorul a fost arestat. O purtătoare de cuvânt a universităţii a refuzat să dea detalii, precizând doar că: “Nu putem răspunde la nicio întrebare privind această problemă acum, dar dacă obţinem informaţii vă vom ţine la curent prin canalele noastre oficiale”.

Potrivit publicaţiei South China Morning Post:

“În weekend[-ul trecut], unele organizaţii media au raportat că omul de ştiinţă a fost adus înapoi în Shenzhen de către preşedintele universităţii. Rapoartele au susţinut că el a fost ţinut sub arest la domiciliu după ce a apărut la cel de-al doilea Summit internaţional privind editarea genomului uman în Hong Kong”.

Cercetătorul a fost numit “Frankenstein din China” după ce săptămâna trecută a publicat un material video pe Youtube în care a susţinut că a editat genele a doi gemeni născuţi în China pentru a bloca o genă asociată cu HIV, deoarece tatăl lor era infectat cu virusul respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe