Cenzurarea Internetului a crescut vertiginos în Rusia în 2017 - studiu

(Captură Foto)

Libertatea internetului în Rusia şi-a continuat trendul descendent în ultimul an, înregistrându-se peste 115.000 de cazuri de cenzură, potrivit unui raport privind libertatea internetului şi a mass-media publicat luni.

Raportul grupului internaţional pentru drepturile omului Agora a fost publicat cu jumătate de an înainte de intrarea în vigoare a unei noi legislaţii antiterorism, care va extinde considerabil competenţele statului de supraveghere a corespondenţei pe internet. În conformitate cu "Legea Yarovaia", furnizorii ruşi de telecomunicaţii şi de internet vor fi forţaţi să stocheze toate datele de comunicare ale utilizatorilor timp de 3 ani.

"În cursul anului 2017, autorităţile ruse au interzis în mod repetat activitatea de internet care a fost [considerată] în prealabil normală", a notat Agora în raportul său publicat luni.

Din cele peste 115.000 de cazuri de cenzură pe Internet de anul trecut, Agora a arătat că 110.000 au fost legate de site-uri închise, autorităţile blocând în medie 244 de pagini web pe zi în 2017.

La fiecare şase zile, un utilizator de internet ar fi fost supus unor ameninţări sau atacuri fizice, în timp ce instanţele au pronunţat sentinţe cu închisoarea legate de cenzura internetului la fiecare opt zile, se estimează în raport.

În ultimii 10 ani, împotriva bloggerilor, activiştilor şi jurnaliştilor s-au înregistrat peste 200 de cazuri de violenţă, inclusiv cinci crime, potrivit ONG-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe