Centrul tehnologiei indiene asaltat din nou de spumă toxică

În fiecare vară din ultimii peste zece ani, străzile oraşului indian Bangalore sunt inundate de vălătuci de spuma toxică, provenită de la un lac poluat din apropiere.
Spumă toxică pe străzile din Bangalore 1 mai 2015.
Spumă toxică pe străzile din Bangalore 1 mai 2015. (MANJUNATH KIRAN/AFP/Getty Images)

"Nori" ciudaţi, pufoşi şi denşi au coborât pe străzile din Bangalore, capitala tehnologică a Indiei. În ciuda aspectului misterios, totuşi, este vorba de o spumă toxică care inundă oraşul.

Fotograful Debasish Ghosh a surprins imagini cu vălătucii care plutesc prin oraş şi inundă străzile. Spuma provine din Bellandur, un lac întins pe o suprafaţă de 3,6 km pătraţi care, timp de mai mulţi ani, a fost poluat cu substanţe chimice şi deşeuri menajere. De fiecare dată când plouă, apa lacului creşte şi vântul ridică spuma şi o poartă prin oraş.

Spumă toxică în Bangalore
Spumă toxică în Bangalore (white news now.com)

Spuma toxică interferează cu pietonii şi automobiliştii, creând blocaje rutiere groaznice. De asemenea, spuma este însoţită de un miros puternic şi arzător şi, în contact cu pielea, produce mâncărimi.

Pentru a înrăutăţi lucrurile, spuma este inflamabilă. În lunile mai şi iunie, întregul lac a luat foc.

În ultimii peste 10 ani, spuma a apărut în oraş în fiecare vară, dar Ghosh susţine că în acest an situaţia este mult mai rea. El documentează acest caz de poluare din luna mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură