Centrul de Resurse pentru participare publică organizează a doua ediţie a Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti

Sânziana Dobre, la prima ediţie a Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti organizat de CeRe
Sânziana Dobre, la prima ediţie a Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti organizat de CeRe (Epoch Times România)

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) organizează a doua ediţie a Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti în data de 20 iunie 2015, între orele 16.00 – 20.00, la Grădina Verona a Librăriei Cărtureşti.

Mesajul târgului – „Pentru oameni cu al şaselea simţ: simţul civic” - încurajează coagularea unor iniţiative civice la nivelul Capitalei, dar şi o deschidere din partea bucureştenilor pentru implicare în decizii publice, pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea.

"Scopul evenimentului este de a creşte vizibilitatea iniţiativelor cetăţenilor de la nivel de cartier, aducându-le în atenţia publicului larg. Este, de asemenea, un prilej pentru grupurile de cartiere de a se cunoaşte şi a pune bazele unor colaborări viitoare.", arată CeRe, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

CeRe primeşte înscrieri pentru participarea la târg până la data de 1 iunie 2015. Sunt aşteptate să participe grupuri de iniţiativă civică/organizaţii constituite la nivel de Bucureşti, active la nivel de cartier, fie că au sau nu personalitate juridică, care au înaintat solicitări către autorităţile publice pentru rezolvarea unor probleme de interes local şi care au ca bază de susţinere cetăţeni din cartierele Capitalei. Înscrierea se face online printr-un formular disponibil aici sau la adresa: https://docs.google.com/forms/d/1Dm3vNGDvLF9HjLC7OIGty65tDypKnak6uJ9nFZJtQ00/viewform?usp=send_form

În cadrul Târgului, organizaţii cu experienţă în interacţiunea cu autorităţile vor susţine prezentări pentru participanţi. Reamintim că, anul trecut, printre invitaţii speciali ai evenimentului au fost dl Nicuşor Dan, preşedintele "Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul", ONG cu o vastă expertiză în materie de urbanism, şi dl avocat Dumitru Dobrev, ambii oferindu-le participanţilor la eveniment îndrumare în materie de apărare a drepturilor lor cetăţeneşti.

Partenerii târgului sunt Librăria Cărtureşti, StudioBasar şi Asociaţia Komunitas.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.