Centrul de Politici şi Reforme: Guvernul subordonat PD îl apără pe Dodon de situaţii incomode

Implicarea lui Dodon în privatizarea Hotelului ”Codru” rămâne un mister chiar şi după aproape zece ani. Ministerul Economiei refuză să prezinte informaţia detaliată în acest sens, de aceea CPR a decis să-l dea în judecată.
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com / Dodon Igor)

Centrul de Politici şi Reforme (CPR) anunţă luni că a depus în judecată cerere în privinţa Ministerului Economiei al Republicii Moldova deoarece instituţia publică ar ţine ascunsă informaţia despre privatizarea Hotelului ”Codru” în care ar fi implicat şi Igor Dodon. În opinia CPR, Guvernul subordonat Partidului Democrat îl apără pe socialistul Dodon de situaţii incomode.

Potrivit CPR, implicarea lui Igor Dodon in procesul de privatizare a Hotelului ”Codru”, în calitate de ministru al Economiei, rămâne un mister chiar şi după aproape zece ani. Dar urmare a acestei privatizări, statul a fost prejudiciat cu 16 milioane euro.

Reprezentanţii CPR menţionează că au făcut solicitări similare Preşedinţiei, în adresa Ministerului Economiei şi către Guvern, dar nicio instituţie vizată nu a oferit claritate la nicio solicitare de informaţii.

”Ministerul Economiei a răspuns cu o scrisoare formală. Limbajul birocratic în care răspund instituţiile noastre celor mai incomode solicitări de informaţii devine intolerabil şi este o dovadă în sine cum instituţiile statului depun toate eforturile pentru a îngrădi accesul la informaţie. Reiterăm convingerea noastră că acest stil de comunicare nu este unul demn de o instituţie ce se vrea deschisă şi transparentă”, a adăugat CPR.

În concluzie, CPR precizează că a depus o cerere de chemare în judecată în care pârât este instituţia direct implicată - Ministerul Economiei al R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe