CENTCOM afirmă că forţe iraniene au capturat un vas în Golful Oman

Şalupe înarmate ale Gărzilor Revoluţionare iraniene.
Şalupe înarmate ale Gărzilor Revoluţionare iraniene. (Captură Foto)

Comandamentul central al SUA (CENTCOM) a anunţat pe Twitter că forţe iraniene „au capturat şi s-au urcat pe nava Wila”, adăugând că două nave şi un elicopter „Sea King” iranian au participat la presupusa îmbarcare.

"Astăzi în apele internaţionale, forţele iraniene, inclusiv două nave şi un elicopter Sea King iranian, au capturat şi au urcat pe o navă numită 'Wila'", a afirmat CENTCOM într-o postare pe Twitter.

Videoclipul ataşat la tweet arată o imagine filtrată a unui elicopter neidentificabil la bordul unei nave neidentificate.

Singura navă înregistrată sub numele „Wila” este un petrolier care navighează sub pavilionul Liberiei şi se află în prezent la AG - Golful Oman la poziţia 25 ° 26 '15.756 "N, 56 ° 29' 42.36" E, nu departe de Portul Khor Fakkan Anch, poziţionarea primită de la Marine Traffic la 21:02 UTC. Potrivit site-ului, portul Khor Fakkan Anch a fost destinaţia iniţială a navei.

Serviciul de urmărire al navei citează, de asemenea, statutul Wila drept „Nu sub comandă”, stare pe care o navă o poate avea imediat ce este andocată, în derivă sau nu poate manevra din cauza unor circumstanţe excepţionale.

Potrivit lui Howard Altman, managing director al Military Times, care citează o sursă a Departamentului Apărării, nu este clar de ce nava a fost capturată.

Altman a menţionat o sursă anonimă care afirma că „forţele iraniene au capturat vasul Wila cu câteva ore înainte, dar au lăsat-o să îşi parcurgă itinerarul”.

Potrivit Reuters, citând un oficial american fără nume, armata americană nu a fost implicată în incident, iar nava a fost eliberată în cele din urmă de forţele iraniene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe