Celebra Carolina Herrera marchează 35 de ani de eleganţă în lumea modei

Creatoarea de modă americană de origine venezueleană Carolina Herrera celebrează această aniversare cu două expoziţii, în care putem vedea desenele sale cele mai cunoscute şi mai reprezentative.
Designerul de modă american Carolina Herrera
Designerul de modă american Carolina Herrera (Youtube.com)

Carolina Herrera, care împlineşte 35 de ani în industria modei, marchează această aniversare într-un mod special. Pentru prima dată în cariera sa, creatoarea de modă venezueleană va fi protagonista a două expoziţii simultane în Savannah şi Atlanta, în Statele Unite ale Americii. Expoziţia este organizată împreună cu Colegiul de Artă şi Design Savannah, fiind găzduită în două muzee: Muzeul de Modă&Film din Atlanta şi Muzeul SCAD de Artă din Savannah.

Rochie din colecţia creatoarei de modă aamerican Carolina Herrera
Rochie din colecţia creatoarei de modă aamerican Carolina Herrera (Youtube.com)

Rochiile cele mai emblematice ale casei de modă Carolina Herrera sunt prezentate în expoziţia denumită „Refined Irreverence”, al cărei curator este Rafael Gomes, director de expoziţii de modă la Colegiul de Artă şi Design Savannah. La acest vernisaj, Colegiul de Artă şi Design Savannah a acordat Carolinei Herrera premiul Etoile Award, premiu ce în trecut a mai fost acordat şi altor personalităţi precum Pierre Cardin şi Catherine Deneuve.

Rochie de mireasă din colectia creatoarei de modă americane Carolina Herrera
Rochie de mireasă din colectia creatoarei de modă americane Carolina Herrera (Youtube.com)

Refined Irreverence” cuprinde peste 75 de articole de îmbrăcăminte, dintre primele creaţii din colecţia inaugurată în 1981 de Carolina Herera, cât şi pe cele din ultima sa colecţie. În expoziţie se poate vedea un look complet extras din podiumul de prezentare, colecţii de rochii de mireasă şi rochii de pe covorul roşu, care au fost destinate pentru Michelle Obama, Taylor Swift, Tina Fey, Renée Zellweger, Lucy Liu şi pentru alte mari personalităţi de la Hollywood.

Expoziţia este deschisă până la 25 septembrie 2016.

Adresele Muzeelor: 1600 Peachtree St NW, Atlanta, GA 30309 si 601 Turner Blvd, Savannah, GA 31401, Georgia, Statele Unite ale Americii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură