Cele mai murdare oraşe din Europa

Londra
Londra (Facebook)

Londra a fost votată de turişti drept cel mai murdar, dar şi cel mai scump oraş din Europa. Londra este renumită, în întreaga lume, drept locul ideal pentru cumpărături, dar, când vine vorba despre valoarea banilor şi curăţenie, este printre cele mai puţin apreciate de turiştii care au răspuns unui sondaj făcut de site-ul tripadvisor.

Cele mai murdare oraşe din Europa. Londra

Potrivit rezultatelor acestui sondaj, desfăşurat pe site-ul de consiliere turistică tripadvisor, la care au participat 2.400 de turişti, Londra este cel mai murdar oraş din Europa.

Chiar dacă se consideră că are cele mai frumoase parcuri publice, Londra a fost votat, de mai mulţi ani consecutiv, drept cel mai murdar oraş european, potrivit rezultatelor. Murdăria nu este singurul capitol la care Londra excelează. De asemenea, turiştii au clasat oraşul britanic pe primul loc la categoriile “Cel mai scump oraş”, “Cea mai proastă bucătărie” şi “Cele mai multe capcane pentru călători”.

Deşi a primit titlul de cel mai murdar oraş european, Londra a fost lăudată de turişti pentru viaţa de noapte şi parcurile publice.

Cele mai murdare oraşe din Europa. Paris

Fără îndoială, Parisul conduce detaşat la cei mai bine îmbrăcaţi localnici şi la cea mai bună bucătărie, însă mai are de lucrat la capitolul arhitectură şi ospitalitate. A fost declarat cel mai puţin primitor şi cel mai învechit oraş european. Deşi se situează pe primele locuri la capitolele romantism, mâncăruri delicioase şi localuri luxoase, Parisul rămâne unul dintre cele mai murdare oraşe din Europa, potrivit turiştilor.

Parisul a pierdut din popularitate în faţa Veneţiei, declarat cel mai romantic oraş European. Astfel, Veneţia a depăşit atât Parisul, cât şi Roma la categoria "cea mai romantică destinaţie a Europei", dar ocupă locul al treilea pe lista celor mai scumpe oraşe, după Londra şi Paris.

Cele mai murdare oraşe din Europa. Roma

Deşi considerat ca şi Parisul cea mai romantică destinaţie, Roma intră şi ea în topul oraşelor murdare.

Vestit pentru magazinele şi centrele comerciale unde se poate face shopping, pentru cea mai bună bucătărie şi cele mai atractive localuri, oraşul italian se numără totuşi printre cele mai murdare oraşe din Europa, potrivit sondajului tripadvisor.

La polul opus, cu aproape două milioane de locuitori, Copenhaga este considerat cel mai verde, dar şi cel mai curat oraş de pe bătrânul continent. Turiştii declară că în capitala daneză, clădirile, monumentele, muzeele, parcurile şi străzile, fiecare colţ al oraşului este extrem de curat şi bine îngrijit. Alături de Copenhaga, Zurich şi Stockholm intră şi ele în topul celor mai curate oraşe europene.

De asemenea, turiştii care doresc o vacanţă ieftină preferă oraşul Praga, în timp ce Bruxelles şi Zurich ar trebui evitate, fiind desemnate cele mai plictisitoare.

Cei interesaţi de comori arhitecturale ar trebui să meargă la Barcelona, dar să evite oraşul Varşovia, care a fost votată capitala cu cea mai urâtă arhitectură.

Purtătorul de cuvânt al tripadvisor, site-ul care a realizat sondajul, nu vrea să fie părtinitor cu niciunul dintre oraşe: “Fiecare capitală europeană are puncte tari şi puncte slabe, însă niciun continent nu oferă această bogăţie de cultură şi atâtea modele de arhitectură şi peisaje îngrămădite pe o suprafaţă relativ restrânsă, ca Europa.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură