Cele mai mari incendii din istoria Californiei ucid 31 de persoane. Sute de persoane date dispărute

Oficiali locali au confirmat că numărul victimelor incendiilor de vegetaţie din această săptămână în statul american California a crescut la cel puţin 31, devenind cele mai tragice incendii din istoria statului.
Camion cuprins de flăcări în regiunea Napa din nordul Californiei, SUA, octombrie 2017.
Camion cuprins de flăcări în regiunea Napa din nordul Californiei, SUA, octombrie 2017. (Josh Edelson/AFP/Getty Images)

Oficiali ai serviciului de pompieri au declarat joi că numărul victimelor ar putea creşte în cele 8 districte afectate de flăcări.

Doar în districtul Sonoma, unde au fost distruse cartiere întregi, sute de persoane sunt încă date dispărute.

Incendiile au măturat regiunea viticolă a Californiei, lăsând fără adăpost mii de oameni şi arzând peste 76900 hectare.

Pompierii au precizat că vânturile cu rafale şi condiţiile de secetă le-au stânjenit eforturile de a ţine sub control incendiile care au izbucnit duminică. Aproximativ 8.000 de pompieri se luptau joi cu 20 de incendii.

“Aceasta înseamnă că incendiile noastre vor continua să ardă în mod neregulat”, a declarat Ken Pimlott, directorul serviciului de pompieri din California. “Incendiile au potenţialul de a schimba direcţia în orice moment.

“Suntem departe de a se fi terminat această catastrofă”, a adăugat Pimlott.

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi stare de dezastru natural în California, oferind fonduri şi resurse pentru lupta împotriva catastrofei.

Incendiile de pădure sunt obişnuite în vestul Statelor Unite în timpul lunilor călduroase, dar puţine au provocat un număr atât de mare de victime precum incendiul din această săptămână din California.