Cele mai frumoase terase de lemn pot fi locuri de agrement şi studiu

Cele mai frumoase terase de lemn
Cele mai frumoase terase de lemn (Facebook)

Construcţia unei terase de lemn este de cele mai multe ori o prelungire a casei sau parte din structura casei şi a grădinii. Lemnul constituie un material de construcţii avantajos, ieftin şi sănătos, astfel că mulţi oameni îl aleg pentru a-şi construi, închide, prelungi sau decora terasele. De foarte multe ori, acestea poartă denumiri des întâlnite în limbajul comun: pergolă, copertină, aplecător, foişor, anexă.

În funcţie de preferinţe şi de spaţiul disponibil puteţi amenaja pe terasă un loc de citit, un loc de luat masa, un colţ de relaxare, un loc pentru grătar sau o mică gradină cu flori.

Terasa din lemn poate fi o construcţie deschisă sau cu pereţii îmbrăcaţi în lemn sau sticlă, transformându-le astfel în spaţii ce pot fi exploatate şi pe timpul iernii. În plus, suprafeţele vitrate sunt extrem de frumoase şi elegante.

Astfel, terasa din lemn amenajată poate constitui şi un spaţiu de protejarea plantelor pe timp de iarnă, dar şi de servire a ceaiului, a cafelei, sau petrecerii timpului liber în natură, admirând ploaia sau ninsoarea de afară.

Podeaua se poate face din lemn nefinisat, dar, ulterior, acesta trebuie tratat repetat. Cele mai rezistente materiale pe care le puteţi folosi sunt piatra, mozaicul, pietrişul (acesta din urmă este şi cel mai ieftin). Însă e indicat ca mobilierul să fie din lemn rezistent, combinat cu fier forjat.

Odată ce aţi construit baza, aveţi nevoie de câteva surse de lumină. Cele mai bune şi mai potrivite sunt felinarele, care pot da un aer vintage terasei.

Amenajarea terasei de lemn

Şi pentru că nu trebuie să lipsească florile din preajma noastră, puteţi creşte plante de tot felul, cu aspect cât mai luxuriant. Sfatul decoratorilor este să optaţi pentru cele care înfloresc de primăvara până toamna târziu. Petuniille reprezintă alegerea perfectă: sunt colorate, ieftine şi miros frumos. Cu ajutorul acestora, veţi amenaja o oază de flori. Unele cresc sub formă de tufă, altele în spaţii situate la înălţime. Iubesc soarele şi trebuie să fie ferite de vânt, se udă des, astfel încât pământul să nu se usuce complet. Iar dacă vara este foarte cald, trebuie udate zilnic. În cazul în care nu sunt hidratate suficient, frunzele şi florile se vor usca repede.

Terasa poate completa foarte ingenios grădina. Pentru că grădina merită să fie funcţională, adică pe lângă oaza de vegetaţie, care încântă privirea sau legumele cultivate aici, care prind bine la bucătărie, e păcat să nu oferi locuri de şedere.

Amenajarea unei terase din lemn este o provocare pentru designerii de interior. Dacă vă doriţi o terasă din lemn spectaculoasă, vă recomandăm să solicitaţi o propunere de amenajare din partea unui specialist.

În galeria foto de mai sus, am ales câteva modele dintre cele mai frumoase terase din lemn, sperând că vă vom stârni imaginaţia şi veţi da o nouă înfăţişare casei şi gradinei dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură