Cel puţin nouă persoane decedate şi aproape 200 de dispăruţi în urma accidentului de feribot

Un vapor s-a răsturnat pe apele de coastă sud-coreene.
Un vapor s-a răsturnat pe apele de coastă sud-coreene. (youtube.)

Numărul persoanelor decedate în urma naufragiului unui feribot cu 476 de oameni la bord din largul coastei Coreei de Sud, se ridică la cel puţin nouă. Alte 290 de persoane, în marea lor majoritate elevi ai unui liceu din suburbiile Seulului sunt dispărute, informează Reuters.

În cadrul operaţiunilor de salvare a supravieţuitorilor naufragiului feribotului, produs miercuri, au fost implicate în jur de nave ale pazei de coastă, marinei, vase de pescuit precum şi 18 elicoptere.

Iniţial, presa coreeană a relatat că au fost salvate 368 de persoane, însă mai târziu s-a estimat că numărul persoanelor salvate se ridică la numai 180. Căutările au fost reluate joi, în timp ce părinţi îndureraţi s-au strâns pe cheiul portului Incheon de pe insula Jeju, unii dintre ei plângându-şi copiii, ale corpuri au fost recuperate fără suflare din valuri, alţii încă animaţi de speranţa că fiii şi fiicele lor vor fi recuperaţi vii.

"Copilul mi-a spus într-un sms: sunt încă în viaţă şi la fel colegi ai mei, grăbiţi-vă să ne salvaţi! ", a citat unul dintre părinţii de pe chei sms-ul primit de la fiul său.

Tragicul incident s-a petrecut în jurul orei locale 9. Vaporul se deplasa către insula turistică Jeju din sud vestul peninsulei coreene şi transporta un număr mare de şcolari aflaţi într-o excursie.

Motivele pentru care vaporul de 6,586 tone metrice, construit în Japonia în urmă cu 20 de ani s-a răsturnat sunt încă nedeterminate, dar câţiva supravieţuitori au povestit că înainte ca nava să se răstoarne au auzit un zgomot puternic.