Cel puţin 61 de morţi într-o alunecare de teren în Columbia

Municipalitatea Salgar din Columbia a fost lovită de o masivă alunecare de teren în 18 mai 2015.
Municipalitatea Salgar din Columbia a fost lovită de o masivă alunecare de teren în 18 mai 2015. (Captură Foto)

Numărul de victime provocate de o masivă alunecare de teren în nord-vestul Columbiei a depăşit 60, în timp ce echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori.

Oficialii locali au declarat marţi că 61 de oameni au murit şi alţii 37 au fost răniţi în alunecarea de teren care a avut loc luni în provincia columbiană Antioquia.

Numărul victimelor este aşteptat să crească deoarece un număr nedeterminat de persoane sunt date dispărute.

Alunecarea de teren a avut loc după câteva zile de ploi grele care au forţat revărsarea râului Liboriana din municipalitatea Salgar.

Alunecarea de teren, produsă în jurul orei 03.00 dimineaţa (08.00 GMT), a afectat aproximativ 30 de familii şi cel puţin 31 de case au fost avariate, au declarat autorităţile locale.

Forţele aeriene şi de poliţie columbiene au trimis elicoptere în zonă, precum şi experţi şi câini pentru a ajuta la operaţiunile de căutare şi salvare a celor daţi dispăruţi şi a potenţialelor victime.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a declarat o stare de urgenţă şi a promis că va reconstrui casele. El s-a deplasat la faţa locului, survolând zona într-un elicopter, şi apoi s-a întâlnit cu autorităţile locale pentru a discuta despre întreaga situaţie şi măsurile ce trebuiesc luate.

Sute de oameni au fost ucişi şi mii au fost forţaţi să se mute în ultimele serii de alunecări de teren şi inundaţii care au lovit Columbia în 2011 şi 2012.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe