Cel mai obez bărbat din Marea Britanie moare la 33 de ani şi la greutatea de 412 kg

Carl Thompson.
Carl Thompson. (Captură Foto)

Carl Thompson, cel mai obez bărbat din Marea Britanie (412 kg), a murit duminică în oraşul britanic Dover din Kent, la vârsta de 33 de ani.

Thompson a promis că va slăbi în luna mai, când doctorii i-au spus că trebuie să piardă mai mult de jumătate din greutate, sau va muri, a raportat Daily Mail.

Bărbatul consuma 10.000 de calorii pe zi şi era incapabil să se plimbe sau să se spele singur. Thompson a locuit singur şi era vizitat de doi asistenţi care găteau pentru el şi îl spălau zilnic. El a recunoscut că a consumat o mare cantitate de alimente livrate la domiciliu, precum şi multă pâine.

Thompson a declarat că micul său dejun tipic conţinea pâine prăjită, ciuperci prăjite, cinci ochiuri, 4 bucăţi de cârnaţi şi un bol de cereale. Acesta supravieţuia financiar datorită unor beneficii şi alocaţii pe care le primea pentru incapacitate [de mişcare şi muncă] şi cheltuia aproximativ 303 dolari pe săptămână pentru mâncare livrată acasă şi pentru cumpărături alimentare realizate pe Internet. El nu a avut o slujbă de la vârstă de 17 ani, când lucra într-o fabrică de produse alimentare. Thompson a susţinut că obişnuia să consume tot ceea ce nu vindea fabrica, dar a căzut în patima alimentaţiei excesive în 2012, după ce i-a murit mama în urma unei tumori canceroase la creier. Greutatea sa s-a dublat în doar 3 ani. De asemenea, el suferea de mai multe afecţiuni, printre care şi septicemie.

“Aveam doar 3 sau 4 ani şi nimeni nu ştia de ce o făceam. Pur si simplu mâncam orice exista în dulapuri”, a declarat el în luna mai.

Rezidentul din Dover nu a dorit să slăbească prin operaţie, deşi mulţi l-au sfătuit să o facă.

“Nu vreau un bypass gastric, este periculos. Aş dori ajutorul unui nutriţionist şi al unui psihiatru pentru a mă ajuta să slăbesc”, declarase acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură