Cel mai nou sondaj IMAS: PSD, pe tobogan - cel mai slab scor din ultimele opt luni. ALDE doar 2,4%

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Cel mai recent sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, chiar înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile locale din această toamnă, indică o scădere semnificativă pentru social-democraţi în privinţa intenţiilor de vot, în timp ce liberalii se menţin cam la acelaşi nivel.

Astfel, noile date arată că partidul condus de Marcel Ciolacu a obţinut cel mai slab procentaj din ultimele opt luni, scăzând de la 23,4% în luna iulie la 20,8% în această lună. Doar în ianuarie a mai înregistrat PSD un scor mai slab (20,6%), în rest situându-se la un nivel cuprins între 23 şi 25 de procente.

În acelaşi timp, Partidul Naţional Liberal nu este marcat în august de schimbări majore, liberalii fiind creditaţi cu 33,6% din intenţiile de vot.

Dacă pe primele două poziţii de află PNL şi PSD, locul trei în ierarhia politică se află Alianţa USR-PLUS, fiind cotată cu 18,3% din intenţiile de vot ale românilor.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, face în această lună un uşor salt, ajungând la 10,6%, după ce, în iulie, a coborât la 9,7%.

UDMR se menţine deasupra pragului electoral cu 5,7%, după ce în luna iunie a înregistrat doar 3,4%.

Codaşii noului barometru sunt PMP cu 4,1% şi ALDE cu 2,4%, cele două partide aflându-se cu mult sub limita care le permite să intre în Parlament. În ceea ce priveşte ALDE, cu un an în urmă, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu obţinea 7,4% din intenţiile de vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne