Cel mai mare eveniment dedicat medicilor ATI - Congresul SRATI 2015 - Sinaia 13-17 mai

(photos.com)

În perioada 13-17 mai 2015, la Centrul Internaţional de Conferinţe din Sinaia, va avea loc Congresul Naţional al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, care reuneşte manifestările devenite tradiţionale: Al 9-lea Congres Româno-Francez de Anestezie şi Terapie Intensivă, Al 7-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualităţi în Anestezie şi Terapie Intensiva, Al 14-lea Congres al Asistenţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă şi Al 2-lea Simpozion “România Dodoloaţă” al Societăţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă din România şi Moldova.

Congresul SRATI 2015 va aduce laolaltă peste 1.500 de participanţi şi este prezidat de Prof. Dr. Şerban Bubenek, Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă şi de Prof. Dr. Dorel Sandesc, Preşedintele de Onoare al evenimentului şi Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Tematica este centrată pe siguranţa pacientului şi a calităţii îngrijirilor prin educaţie şi cercetare şi include diverse aspecte ale anesteziei, medicinei perioperatorii, terapiei intensive şi terapiei durerii.

Evenimentul va dovedi şi în acest an un nivel ştiinţific extraordinar - programul (ataşat) se desfăşoară în 5 săli şi include 40 de sesiuni de conferinţe şi sesiuni tematice, dintre care 7 conferinţe magistrale, 2 despre educaţia în anesteziologie şi 2 despre aspecte medico-legale ale profesiei de medic ATI, 6 sesiuni de comunicări orale dintre care una pentru asistenţi medicali şi 2 sesiuni de e-Postere, precum şi un curs multidisciplinar de neurobiologie şi un curs de tendinţe noi în anestezia generală. 8 workshop-uri vor facilita învăţarea unor proceduri şi interactivitatea participanţilor cu experţii. O nouă conferinţă plenară, dedicată Profesorului Şerban Marinescu, va fi inaugurată anul acesta de Prof. Dr. Dorel Sandesc

Calitatea programului ştiinţific este certificată de către Societatea Europeană de Anesteziologie (ESA) şi de creditarea cu 30 de puncte de Educaţie Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România. Congresul SRATI 2015 reuneşte 78 de conferenţiari din ţară şi un număr record de 60 din alte 20 ţări, conferindu-i manifestării un puternic caracter internaţional.

Congresul SRATI 2015 va fi însoţit de o expoziţie medicală specializată (ATImedica) la care participă un număr record de 59 de companii medicale care vor expune cele mai noi aparate, ustensile şi tehnologii în domeniul anesteziei şi terapiei intensive.

Congresul SRATI 2015 este organizat de Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă care a devenit în ultimii 15 ani o societate foarte activă şi care se bucură de o recunoaştere fără precedent, fiind cunoscută pe plan internaţional ca un partener egal de discuţie în orice fel de forum ştiinţific şi educaţional. Recunoaşterea internaţională a activităţii remarcabile a SRATI şi prestigiul ei sunt oglindite şi de faptul că în acest moment este singura societate profesională medicală care, vreodată, a obţinut postul de preşedinte al unei societăţi europene. În clipa de faţă, Prof. Dr. Daniela Filipescu îşi desfăşoară mandatul de 2 ani de Preşedinte al Societăţii Europene de Anesteziologie (ESA), iar acest lucru este foarte important pentru imaginea specialităţii ATI în Europa şi în lume.

De asemenea, Prof. Dr. Dorel Sandesc este membru în boardul Societăţii Mondiale de ATI (format din 5 membri), iar Prof. Dr. Şerban Bubenek şi Prof. Dr. Sanda Copotoiu sunt membri în comitete importante ale Societăţii Europene de Anestezie. Această evoluţie semnificativă vine din eforturile comune ale SRATI, care a avut onoarea şi sansa să fie condusă de mari profesionişti, de la patriarhul acestei specialităţi în ţara noastrăProf. Dr. George Litarczek, la cel care a modernizat în ultimii 20 de ani conceptul de Anestezie şi Terapie Intensivă - Prof. Dr. Dan Tulbure, la Prof. Dr. Şerban Marinescu, care, dornici de progres, au sprijinit toate proiectele importante de ameliorare a învăţământului medical al cercetării ştiinţifice în domeniul ATI.

Subliniem că Programul AP-ATI, care a pus la dispoziţia secţiilor ATI din marile spitale, fonduri pentru achiziţia de materiale şi medicamente absolut necesare îngrijirii celor mai gravi bolnavi din spitalele publice, s-a bazat pe evaluările şi solicitările Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, discutate şi armonizate la nivelul Ministerului Sănătăţii. Acest program a devenit o “marcă înregistrată” deoarece medici ATI din alte ţări, au solicitat expertiza în replicarea lui în ţări precum Cehia, Serbia, Italia, Belgia, iar structura şi rezultatele acestui program sunt deja subiect de conferinţe de succes la marile congrese şi simpozioane internaţionale în domeniu.

Pentru mai multe informaţii, va rugăm să accesaţi site-ul evenimentului www.sraticongres.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură