Poliţia în acţiune: Cel mai amendat protestatar din Victoriei tocmai a mai primit o amendă

Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide. (Mihut Savu / Epoch Times)

Cel mai amendat protestatar din Piaţa Victoriei, aşa cum este cunoscut Cristian Mihai Dide, a mai primit o amendă, şi încă una consistentă, pentru că a pus două bannere uriaşe pe un pod de pe DN1. Gestul său de nesupunere civică îl costă acum 2000 de lei pe protestatar.

Poliţiştii din Câmpina au considerat cu cale să îl amendeze pe Dide pentru "amplasarea pe drumurile publice, pe lucrările de artă aferente acestora sau în zona drumului a oricăror panouri, inscripţii, pancarte, gravuri, afişe sau alte mijloace de publicitate sau reclamă, fără acordul prealabil şi autorizaţia de amplasare şi/sau de acces la zona drumului public, emise de administratorul drumului respectiv".

Amenda vine după ce, pe 6 august, Dide şi câţiva colegi de proteste au amplasat două bannere uriaşe pe DN1, iniţial pe pasarela de la Nistoreşti şi, ulterior, la Câmpina.

Cele două bannere erau inscripţionate cu mesajele "Trezeşte-te şi ieşi în stradă, dictatura a fost instaurată întotdeauna prin lege", şi respectiv "Semnează Iniţiativa Fără Penali. Protest 10 August în Victoriei, _UIE PSD & ALDE" iar reacţiile şoferilor au fost foarte entuziaste, a declarat pentru Epoch Times la vremea respectivă Cristian Mihai Dide.

Protest intedit pe DN1
Protest intedit pe DN1 (Cristian Mihai Dide)

"Mi s-au părut foarte implicaţi...adică nu am avut niciodată reacţii ca acum. Erau maşini unde pasagerii ieşeau jumătate pe geam să ne facă cu mâna!", a susţinut Dide.

"A fost o acţiune de informare publică cu privire la două evenimente majore ce urmează să aibă loc: Iniţiativa Fără Penali, care a reuşit să strângă 500.000 de semnături dar trebuie să depăşească şi pragul de 20.000 pentru 21 de judeţe, Prahova fiind unul dintre ele.

Iar cel de-al doilea eveniment este protestul din 10 august unde foarte mulţi români din diaspora şi-au anunţat prezenţa. Şi trebuie să se facă simţită prezenţa masivă a românilor din ţară!", a explicat Dide şi motivul pentru care el şi colegii săi de proteste au recurs la această formă de conştientizare.

La faţa locului au venit şi oamenii legii, poliţişti şi jandarmi, care au făcut legitimări. Nu s-a lăsat cu amenzi pe loc, aşa cum se întâmplă aproape invariabil în Bucureşti la evenimente similare, ci cu avertisment pentru adunare publică nedeclarată. Iată însă că amenda a venit o lună şi ceva mai târziu, în plic.