Cel mai amendat protestatar din Victoriei dă în judecată Luju şi Antena 3. Cere daune consistente

Cristian Mihai Dide acuză încercări de discreditare a mişcării #rezist, inclusiv prin atacarea sa, şi anunţă că se va adresa instanţei. Va cere şi daune, pentru că cei care l-au atacat să simtă.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide. (Mihut Savu / Epoch Times)

Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari din Piaţa Victoriei, anunţă că va da în judecată site-ul Lumea Justiţiei şi Antena 3. Motivul? Cele două media au difuzat materiale menite să ateste ideea că ar fi consumator de droguri. Indignat de ceea ce consideră o calomnie şi manipulare, Dide şi-a făcut analize din care reiese că nu se droghează şi anunţă că se va adresa instanţei şi va cere şi despăgubiri. 50.000 de euro de la Luju.ro şi 50.000 de euro de la Antena 3.

"Având în vedere acţiunea de deturnare a protestului de pe 10 august, care a eşuat lamentabil pe toate fronturile, televiziunile aservite încearcă acum să discrediteze mişcarea #rezist prin atacarea persoanelor cu notorietate, eu, Bădiţă, Angi.

Atât eu cât şi Bădiţă le-am demontat această manipulare ieftină. De aceea, în contextul în care eu am declarat că nu consum droguri am şi făcut un test. Atunci când au venit cu acele trucaje video trebuiau să vină şi cu dovezi. În lipsa dovezilor mă văd nevoit să îi acţionez în instanţă unde le voi cere daune de 100.000 euro celor de la Luju şi Antena3", a explicat Dide pentru Epoch Times.

În cazul în care va câştiga, protestatarul va folosi banii pentru susţinerea organizaţiei Evoluţie în Instituţie, ONG care are ca scop oficial "monitorizarea instituţiilor publice cu accent pe funcţionarea acestora."

Text toxicologic Cristian Mihai Dide
Text toxicologic Cristian Mihai Dide (Facebook)

Reamintim că, pe 12 septembrie, Luju şi Antena 3 au venit cu un nou episod din aşa-zisele "dezvăluiri" despre organizatorii protestelor anti-Sistem din Victoriei, menit să acrediteze ideea că Dide, precum şi Florin Bădiţă si Angi Şerban de la Corupţia Ucide se droghează.

"Prima dată când am văzut acest fenomen a fost la Sibiu într-o altă casă conspirativă în care sunt depozitate serverele cu care se fac mesaje de propagandă şi rostogolirea lor în tot mediul online. Într-o seară în această locaţie am observat un bol de plastic transparent, care era aproape plin cu marijuana, în jurul mesei aflându-se Florin Bădiţă, Angi Şerban, Cristian Mihai Dide şi alţi membri #rezist, care au început să-şi realizeze ţigări cu marijuana, aşa zise joint-uri. S-a stat acolo până dimineaţa, casa aflându-se în Sibiu, pe strada Crişanei, la numărul 13. O altă casă pusă la dispoziţie pentru întâlniri şi consum de marijuana, la care am participat, în Bucureşti pe strada Educaţiei, numărul 32, unde se află casa conspirativă, numită de ei Casa Justiţiei... Am fost prezent într-o după amiază, alături de mine fiind Florin Bădiţă, Angi Şerban şi alţi membri... La un moment dat Florin Bădiţă a scos din geantă o pungă cu marijuana şi a început să-şi ruleze ţigări, această întâlnire durând până la ora 22.00”, povesteşte o voce distorsionată în materialele difuzate de Luju şi Antena 3.

Aceeaşi voce a unui individ cu chip nerecognoscibil relata într-un episod anterior că cei din #rezist primesc bani din străinătate şi că celebrul protestatar Mihai Cristian Dide ar fi vrut să provoace ciocniri cu jandarmii la mitingul Diasporei.

"Dar PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan, spunând că PSD le-a adus celor violenţi pietre din caldarâm. Au fost proteste finanţate şi din extern. Eu am auzit că vor ieşi săptămâna viitoare. Eu nu m-am folosit niciodată de zvonuri. E mai puţin important de unde (am auzit – n.r.). Vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi paramilitar, că au provocat întotdeauna jandarmii, au încercat să intre prin forţă în Guvern. Asta a fost o lovitură de stat", declara, cu doar o seară înainte de aceste presupuse dezvăluiri, liderul PSD, Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne