Cei care jignesc politicieni ar putea ajunge la închisoare. Codrin Ştefănescu şi Nicolicea vor să modifice Codul Penal

Doi grei ai PSD - Codrin Ştefănescu şi Eugen Nicolicea - îşi doresc ca insulta şi calomnia să redevină infracţiuni. Vor ajunge după gratii cei care strigă în Pieţele Publice "PSD, ciuma roşie?"
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu

Huiduiţi în pieţele publice ba chiar şi pe drumurile ţării când dau nas în nas cu protestatari, social-democraţii sau, cel puţin, unii dintre ei, vor ca insulta şi calomnia să redevină fapte penale. Mai exact, Codrin Ştefănescu şi Eugen Nicolicea îşi propun să modifice Codul penal astfel încât cei care jignesc un om politic sau un judecător să poată chiar ajunge în spatele gratiilor, relatează Digi24.ro.

De partea sa, Opoziţia susţine că PSD ar dori să pună pumnul în gură celor care li se opun. Înainte de dezincriminarea faptei, pedeapsa putea ajunge până la 3 ani de închisoare.

Pentru a-i pedepsi pe toţi cei care adresează injurii în spaţiul public, inclusiv la adresa politicienilor, social-democraţii anunţă că insulta ar putea redeveni infracţiune şi pedepsită ca atare.

„Activiştii ăştia social, plătiţi regeşte, că mulţi dintre ei nu au un loc de muncă concret, doar o perturbă pe banii care îi primesc pentru treaba asta. Cât să mai tolerăm? Azi vin şi vandalizează intrarea în Ministerul de Justiţie, au vandalizat casele unor oameni politici, ale unor jurnalişti, mâine, poimâine intră şi în casă. Unele legi trebuie modificate foarte urgent, cum e aia cu ultrajul. Da, o vom modifica, şi repede”, a declarat Codrin Ştefănescu, secretar general PSD.

„Aţi văzut o mie de cazuri în care poliţişti, judecători, procurori, ca să nu zic şi demnitari, sunt înjuraţi, insultaţi pe motiv că nu are nimeni ce le face şi evident că trebuie reformulat. Susţineţi această modificare? Bineînţeles că o susţin”, a declarat la rândul său deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Opoziţia nu vede însă deloc cu ochi buni intiativa social-democraţilor.

„Este halucinant în opinia mea. PSD se simte ameninţat de cetăţenii de rând, care au ajuns să-i critice. Dacă spui Ciuma roşie se va putea considera că e insultă, ne vor da o listă, cum era pe vremuri în vremea cenzurii, o listă de cuvinte interzise”, spune Stelian Ion, deputat USR .

Reamintim că iniţiativa celor doi vine în contextul în care în varii oraşe ale ţării, oamenii i-au huiduit, i-au numit 'partid de hoţi', 'tentaculele lui Dragnea' şi 'pupători de mustaţă'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne