CEDO condamnă România în dosarul Revoluţiei. "Copiii au dreptul să afle cum le-au fost omorâţi părinţii" (Video)

Văduvă de erou al Revoluţiei, Adriana Bălălău cere ca dosarul crimelor din decembrie 1989 să fie redeschis.
Adriana Bălălău.
Adriana Bălălău. (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

România a fost condamnată de CEDO pentru a doua oară consecutiv de la închiderea dosarului Revoluţiei. Hotărârea a fost pronunţată în favoarea a 70 de urmaşi ai eroilor martiri din decembrie 89 care îşi doresc să afle adevărul despre moartea celor dragi.

"Singurul lucru care ne motivează este aflarea adevărului. Au trecut 27 de ani, copiii au crescut, sunt oameni maturi, vor şi au acest drept să afle cum le-au fost omorâţi părinţii. Poate că multă lume nu înţelege, noi am dat statul român în judecată pentru acest motiv, pentru că ne-a omorât soţii, copiii. Vrem adevărul!", a declarat Adriana Bălălău, preşedinte al Asociaţiei pentru Cinstirea Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989, cu ocazia conferinţei de presă organizate marţi de Asociaţia 21 Decembrie 1989.

Cât despre tergiversarea dosarului, Adriana Bălălău nu şi-o explică decât într-un fel: sunt probabil persoane care nu trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut.

Adriana Bălălău a mai ţinut să remarce că urmaşii eroilor au fost umiliţi în ultimul hal la Înalta Curte, unde magistraţii amână de aproape 5 luni de zile pronunţarea unei soluţii în dosarele plângerilor faţă de clasarea dosarului Revoluţiei şi a adresat tuturor autorităţilor apelul de a redeschide dosarul:

"Să îţi îngropi copilul şi să vii 27 de ani în cimitirul eroilor să îl plângi este groaznic, poate domnii judecători nu stiu, nu au trecut prin situaţia asta şi îi rugăm să aibă mai multă compasiune faţă de oamenii ăştia. Iar autorităţile să se ocupe în mod serios de acest dosar, că poate aşa aflăm şi noi adevărul", a declarat Adriana Bălălău, rămasă văduvă în decembrie 1989.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne