Cea mai silenţioasă cameră din lume

Cea mai silenţioasă cameră din lume
Cea mai silenţioasă cameră din lume (SAE Institute Adelaide)

A fost creată o cameră atât de silenţioasă încât oamenii ajung să aibă halucinaţii în maxim 30 de minute de când intră în ea. Nicio persoană nu a fost capabilă să reziste mai mult de 45 de minute în această cameră.

Oamenii de ştiinţă de la Orfield Labs, Minneapolis, au creat probabil cea mai silenţioasă cameră din lume - o cameră izolată fonic. Surprinzător este că studiile lor relevă faptul că atunci când subiecţii stau în interiorul acestei camere mai mult de 30 de minute, unii dintre aceştia încep să aibă halucinaţii.

O cameră liniştită are în medie un nivel de sunet de 30 de decibeli, nivelul de zgomot al camerei izolate fonic este de -9 decibeli. Tavanul, podeaua şi pereţii camerei absorb sunetul, în loc sa îl facă să ricoşeze aşa cum fac de obicei obiectele normale. Camera este atât de liniştită încât subiecţii îşi pot auzi chiar modul cum le funcţionează organele interne.

Oamenii pot auzi doar lucrurile care au mai mult de 0 decibeli, ceea ce face ca orice sunete ambientale din cameră să nu poată fi auzite deloc de cei care se află înăuntru.

Deşi extrem de interesantă şi neobişnuită, experienţa se poate dovedi destul de neplăcută. Până acum niciun subiect nu a petrecut mai mult de 45 de minute în cameră.

În ziua de astăzi prea puţină lume se bucură de linişte şi oamenii sunt într-o continuă mişcare. Poate pentru o persoană care meditează frecvent camera se poate dovedi chiar o experienţă plăcută, pentru ceilalţi poate deveni o experienţă destul de înfricoşătoare - doar tu cu gândurile tale şi o linişte absolută.